2021. december 6., Miklós

Mindenki ügye

Mit szólna Eger, ha nem lenne többé óraátállítás?

2019.11.30. 00:00

A magyarok háromnegyede megelégedne a nyári időszámítással egy friss kutatás szerint.

 

Kevés emberrel találkozunk Egerben és a megyében, aki azt mondaná: ő bizony kedveli a novembert és a decembert, amikor a szokásos óraátállítás miatt már délután 16 óra környékén besötétedik. Az eredetileg gazdaságossági okokból bevezetett, váltakozó nyári-téli időszámítás ma már több bosszúságot okoz az embereknek, mint amennyi hasznot hajt az országnak.

 

Publicus Intézet Vasárnapi Hírek megbízásából november 14. és 21. között 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a magyarok óraátállítás kérdéseivel kapcsolatos véleményeit.

 

A megkérdezettek háromnegyede szerint jobb lenne, ha nem állítanánk át évente kétszer az órát, hanem egy időszámítás lenne hazánkban. A válaszadók kétharmada szerint a nyári időszámítást kellene megtartani, amikor este tovább van világos.

 

Tízből két megkérdezett úgy tudja, hogy az óraátállítás azért van, mert konkrét gazdasági haszna van, míg tízből négyen úgy gondolják, hogy már nincs semmilyen gazdasági haszna, harmaduk szerint pedig ez az egész csak egy hagyomány.

 

A kutatás eredményei között semmilyen, a pártok támogatottságán alapuló törésvonallal nem találkozunk.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló