2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#háború #kijev

Mindenki kap fegyvert Kijevben, aki kér, éppen ostrom alá veszik az ukrán fővárost az oroszok

Nagy Donát 2022.02.25. 07:55

Rakétázza és bombázza a várost az orosz hadsereg, akik már csak 30 kilométerre járhatnak Kijevtől.

Tegnap este nagyszabású fegyverosztásba kezdtek Kijevben, kora reggel pedig robbanásokat lehetett hallani Ukrajna fővárosában – írja a Portfolio.

 

Egy ukrán tisztviselő szerint cirkáló- vagy ballisztikus rakéták csapódtak be az ország fővárosába, az ukrán erők pedig lelőttek egy ellenséges repülőgépet Kijev felett az ország belügyminiszterének tanácsadója szerint, utóbbiról egy sokkoló videót is közzétettek:

 

Az amerikaiak szerint az orosz szárazföldi csapatok csupán 20 mérföldre, azaz nagyjából 30 kilométerre vannak az ukrán fővárostól.

 

A cikk szerint február 24-én este Ukrajna fővárosában a várost a betolakodóktól megvédeni kész önkéntesek tömeges felfegyverzésébe kezdtek.

Tekintettel az Oroszország által jelentett veszélyre, a gépfegyverek szétosztása a kijevi lakosságnak egyszerűsített eljárás szerint történik.

Kijevben, csak az elmúlt néhány órában körülbelül 10 ezer fegyvert osztottak szét. Fjodor Veniszlavszkij, az elnök alkotmánybírósági képviselője kifejtette, hogy a megszállók ellen harcra kész önkéntesek bürokrácia nélkül kapnak lőfegyvert – ehhez csak útlevél szükséges, amiből az adatok bekerülnek az adatbázisba, és az illető kap egy géppuskát, amely az adott önkénteshez van rendelve.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló