2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#internet #földi lászló #szakértő

Micsoda ötlet: Földi László titkosszolgálati szakértő lekapcsolná az internetet

2021.02.07. 13:27

A kormánymédia rendszeres szereplője szerint tudatos támadás folyik a normalitás ellen.

"Van egy tudatos magatartás, hogy megbontani a társadalom alapérték-rendszerét. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zavarkeltéssel, egyáltalán az identitások megbontásával. Van egy ilyen stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban fel lehessen számolni" – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

A beszélgetésben – amelyet a Telex szemlézett – az interneten zajló társadalmi kommunikáció hatásairól kérdezték a kormánymédia által rendszeresen megszólaltatott szakértőt, aki nem titkolta, hogy aggasztónak tartja azt a tendenciát, amely az internet megjelenése után érinti a társadalmat. Úgy véli, hogy "egy nagyon tudatos támadás folyik" a normális társadalmi viszonyok ellen.

 

Földi gondolatmenetének lényege a Telex cikke szerint, hogy az állam értékrendszerének egyik alappillérre az idősek viszonya a fiatalokhoz, és akik az interneten "a szálakat mozgatják", "egy szűk csoport" tagjai el tudják érni, hogy a fiatalok kevésbé tiszteljék az időseket és fordítva. "Összességében a társadalom támadásáról van szó” – mondta.

 

A megoldási javaslata az, hogy

le kell kapcsolni az internetet.

foldi-laszlo-promenad
Fotó: promenad.hu

 

A műsorvezető megjegyezte, hogy ennek kicsi az esélye, amivel a szakértő is egyetértett, és ezután úgy fogalmazott: "nem azt mondtam, hogy ez lesz, ilyen nem volt, hogy a gép fog irányítani és olyan módon befolyásolni, hogy másodpercek alatt ér el eredményt, ilyenre nem volt példa. Ezért mondom, hogy le kell kapcsolni." Hozzátette azért, hogy ez nyilván nem fog megtörténni,

nyilván ezt mindenki butaságnak tartja, és annak is fogja mondani, de könyörgöm, én nem látok más logikát.

Az elhangzottak kapcsán a Telex cikke megjegyzi, hogy ez persze nem kormányzati terv, nem egy hivatalos álláspont, de a fideszes körökben egy ideje érezhetően szó van az internet hatásairól, és az erről szóló szabályozásról. Emlékeztetnek: Varga Judit igazságügyi miniszter nemrég jelentette be, hogy a kormány például a nagy techcégek hazai működésének szabályozására készül.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló