2024. március 3., Kornélia

Mindenki ügye

#mi hazánk #parlament #horthy miklós

Horthy-szobrot akar avatni a parlamentben a Mi Hazánk

Barna Benedek 2022.08.29. 17:53

Dúró Dóra irodájában tervezik felállítani.

 

A Mi Hazánk Mozgalom hétfőn bejelentette, hogy augusztus 30-án (kedden) szobrot akarnak avatni a parlamentben a Magyarországot 1920 és 1944 között kormányzó Horthy Miklósnak.

 

A közleményük szerint a Horthy-szobrot a szélsőjobboldali párt elnökhelyettese és képivselője, az Országgyűlés alelnöki posztot betöltő Dúró Dóra irodájában állítanák fel.

 

A szoboravatást a második bécsi döntés 82. évfordulójára időzítették: 1940-ben augusztus 30-án egyeztek meg arról, hogy Észak-Erdélyt visszacsatolják Magyarországhoz.

560237_duro-dora
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A hír kapcsán a Telex cikke megjegyzi, a magyar szélsőjobboldal több Horthy-szobrot is állított az ország különböző pontjain, ugyanakkor a 2010 óta jobbra tolódó Fidesz azonban egészen eddig következetesen elzárkózott ezek támogatásától.

 

Az Országgyűlés fideszes házelnöke, Kövér László a parlamenti szoboravatás kapcsán nem tiltakozott, ugyanakkor azt megtiltotta, hogy az erről szóló sajtótájékoztatót az eredetileg helyszínnek kijelölt díszteremben tartsák.

 

 

(A címlapfotón a mi hazánkos Novák Előd és a pártja egyik korábbi rendezvényén ideiglenesen kiállított Horthy-mellszobor; fotó: Mohai Balázs / MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló