2022. augusztus 11., Zsuzsanna Tiborc

Mindenki ügye

#lengyelország #háború #vlagyimir putyin #orosz-ukrán konfliktus #matteo salvini

"Menj a p…ba!" – kiabálták Salvininek Eger lengyel testvérvárosában (VIDEÓ)

Kósa András/Azonnali.hu 2022.03.09. 12:16

Matteo Salvini pár éve még Vlagyimir Putyint ábrázoló pólóban pózolt, most úgy gondolta, jó ötlet lesz elmenni a lengyel-ukrán határra. Nem volt.

azonnalipp

A képeket elnézve nem is nagyon érti az ember, miért is gondolhatta Matteo Salvini, az olasz Északi Liga elnöke, volt belügyminiszter, hogy jó ötlet volt ellátogatnia a lengyel ukrán határra. Salvini – mint közepes angolsággal elmondott szavaiból kihallható – valamilyen segélyszállítmányt vitt Przemysl városába, és ha már ott volt, nyilván pózolt volna egy kicsit a kameráknak egy sajtótájékoztató keretében. Wojciech Bakun polgármester azonban nem akart egyszerű biodíszlet lenni.

 

 

A város vezetője egy Vlagyimir Putyint ábrázoló fehér pólót tartott a kezében, és azt mondta, naponta ötvenezer menekült jön át a határon, ő kimegy találkozni velük, Salvinivel csak akkor, ha az olasz politikus ezt a pólót viseli. Ezután elég nagy hangzavar kezdődik, de mintha az olasz „pierdole” kifejezés is elhangzana, ami szó szerint azt jelenti, hogy „Menj a p…ba!”, majd még annyit mondanak a döbbent Salvininek, hogy most legalább elítélheti Putyint, amire ő elsompolyog a kamerák elől.

 

Matteo Salvini Orbán Viktor egyik legfontosabb politikai szövetségese jelenleg a Fidesz európai politikájában.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexkép forrása: Trąbkouszek beludżystański / Twitter)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló