2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#időjárás

Melegrekordokkal indul az év

Csarnó Ákos 2022.01.01. 11:25

Egerben is 11 fokot mérnek!

 

Már délelőtt megdőltek a 101 éve rendíthetetlen országos és fővárosi melegrekordok.

 

A korábbi rekordok egyaránt 1921-ben születtek, mind a budapesti, mind az országos napi csúcsot abban az évben mértük, ám a 2022-es év már a délelőtt folyamán beelőzött. 

 

1921-ben Budapesten 13 fokig emelkedett a hőmérséklet, Sopronban pedig 15,3 fokig kúszitt fel a hőmérő higanyszála (OMSZ). Ma ezeket az értékeket már a legmelegebb órák előtt, a délelőtt folyamán elértük, Budapest környékén 14 fokot mértek, nyugaton a 16 fokot is átléptük.

 

A végleges maximumokról délután lesznek információk, amint publikálja a hivatalos adatokat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Frissítés: a meteorológiai szolgálat szombat délután a Facebook-oldalán közölte, hogy míg mostanáig a január 1-jei legmagasabb hőmérséklet 15,3 Celsius-fok volt, amit 1921-ben Sopronban mértek. Ennél országszerte összesen 52 állomáson regisztráltak magasabb értéket, volt, ahol több mint 2 fokkal. A Veszprém megyei Sümegen 17,4 fokot, a Somogy megyei Főnyeden 17,5 fokot mértek.


Budapesten mostanáig szintén 1921-ben volt a legmelegebb január elsején, akkor a Gellért-hegyen 13 fok volt. Most viszont Újpesten és Ferihegyen is 14,2 fokot, Lágymányoson pedig 14,4 fokot regisztrált a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint a következő napokban is többfelé mérhetnek még 10 fok feletti értékeket, de sok helyen csak 5 fokig melegszik majd a levegő. Erőteljesebb lehűlés a jövő hét második felében várható.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló