2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#országgyűlési választás #választás 2022 #igen szolidaritás magyarországért mozgalom #iszomm #munkáspárt #szanyi tibor #thürmer gyula

Megtörtént: Szanyi Tiborék tényleg a Munkáspárttal közösen indulnak áprilisban

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.01.28. 14:19

"Jólléti szocializmus" néven írtak programot.

azonnalipp

Már csütörtök este kiszivárgott, de hivatalossá csak péntek délelőtt vált január legmegdöbbentőbb politikai híre: az egykori MSZP-s Szanyi Tibor ISZOMM névre hallgató pártja összeáll a 2022-es választásra a Magyar Munkáspárttal, azaz Thürmer Gyuláékkal!

 

A közlemény szerint az így felálló Baloldali Szövetség közös politikai programja a Jólléti szocializmus nevet viseli.

A Baloldali Szövetség valamennyi választókerületben megkezdi a közös jelöltek állításához szükséges aláírásgyűjtést

– írják.

szanyi tibor - mti- mohai balázs
Szanyi Tibor (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

A Baloldali Szövetség közös miniszterelnök-jelöltje Szanyi Tibor lesz, de a két párt közös listájának élén szerepelnek a pártelnökök, azaz Thürmer Gyula és Huszti Andrea, valamint Székely Sándor országgyűlési képviselő, illetve Pál Éva, az ISZOMM köztársaságielnök-jelöltje is.

 

A szövetség elindulásával valószínűleg kicsit nehéz helyzetbe kerül Szanyi Tibor, aki sem az ellenzékkel, sem a Fidesszel nem hajlandó együttműködni, hiszen újdonsült szövetségese már többször is bevallotta, hogy alapvetően szimpatizál Orbán Viktor politikájával: Thürmer Gyula a 2019-es május 1-i felvonuláson nem győzte dicsérni a kormány tetteit, legyen szó stadionépítésről, a bevándorlás megállításáról vagy az Európai Ügyészség elutasításáról. 

iszomm-munkáspárt - Igen Szolidaridás Magyarországért Mozgalom
A két pártelnök: Huszti Andrea (ISZOMM) és Thürmer Gyula (Magyar Munkástpárt). (Fotó: Igen Szolidaridás Magyarországért Mozgalom)

A Baloldali Szövetségnek egyébként van már egy nem túl hosszú politikai programja is, ebben alapvetően jövedelmekről és társadalombiztosításról van szó.

 

A két párt egyébként már korábban is együttműködött: tavaly májusban az ISZOMM és a Munkáspárt együtt gyűjtött aláírást a 250 ezer forintos nettó minimálbérért.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló