2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#járvány #egészségügy #magyar orvosi kamara #karácsony

Megrázó VIDEÓBAN mutatják meg, min mennek keresztül az egészségügyi dolgozók karácsonykor


Ahol nincs ünnepnap, nincs hétvége, nincs leállás, csak folyamatos munka.

 

Bár viszonylag ritkán gondolunk bele, nagyon sok szakmában ünnepekkor sincs leállás (apró megjegyzés: a médiában sem, de nem panaszkodunk, hülyén is állna, és még életek sem múlnak rajtunk). 

 

Így van ez természetesen az egészségügyben is, ahol akkor is megterhelő ez az időszak, amikor nincs a mostani időszakhoz hasonló járvány, hát még most.

 

Az orvosok, ápolók és a technikai személyzet karácsonykor, szilveszterkor sem áll le, róluk készített megrázó videót a Magyar Orvosi Kamara.

 

 

Karácsonykor a családunkkal együtt töltött békés idő különösen fontos helyet tölt be a szívünkben. Több hivatás képviselői azonban hétvégén és ünnepnapokon, így karácsonykor is kénytelenek távol lenni a szeretteiktől. Az orvosokra és ápolókra ez kifejezetten igaz, hiszen az egészségügyben soha nincs szünet, az önök biztonságos ellátását mindig garantálni kell.

– írják a videó alatt, majd kiemelték: az ügyeleti ellátás nagyon törékennyé vált erre a karácsonyra, és csak az orvosok önkéntes elhatározásából működnek még a kórházak.

 

Az év eleji törvénymódosítás hatására ugyanis az ügyeletes orvosok még a hétköznapi bérüket sem kapják meg a megterhelő éjszakai és hétvégi ügyelet idejére. Csupán az óradíj 70-90 százalékát garantálja a törvény, ami egy fiatal kolléga esetén 1300 forintos órabért jelent.

 

Mint írják: emiatt egyre nehezebb ügyeletes orvost találni, egyre kevesebben, egyre többet és fáradtabban dolgoznak.

A Magyar Orvosi Kamara ezért fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy az ügyeleti díjak rendezetlenül hagyott kérdése a biztonságos betegellátást már most is veszélyezteti. Ahhoz, hogy az állami egészségügy kiszámítható és választható pálya legyen a kollégák számára, fontos a díjazás rendezése, az ügyeleti rendszer stabilizálása.

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló