2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#fekete-győr andrás #miniszterelnök #momentum

Megnevezte miniszterelnök-jelöltjét a Momentum, de nem okozott meglepetést

ugytudjuk.hu 2021.02.21. 16:29

Bejelentést tett az ellenzéki párt.

Fekete-Győr Andrást ajánlották Cseh Katalin és Donáth Anna EP-képviselők, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos, a párt 2022-es egyéni képviselő-jelöltjei miniszterelnök-jelöltnek a Momentum online rendezvényén.

 

Cseh Katalin elmondta: „Európában azt látom, hogy egy óriási változás van a politikában: egyre kevésbé vezetik az országokat idősödő úriemberek. A finn miniszterelnök 34 évesen, az osztrák kancellár 31 évesen került országa élére. És egyre inkább új értékek válnak fontossá a kontinensen: a XXI. század sikeres politikusai nem fogadhajták el, hogy igazságtalan vagy fenntarthatatlan, környezetromboló országban éljünk. Fekete-Győr András az az ember, aki nem ismer lehetetlent. Éppen ilyen emberre van szükségünk. Nemcsak nekünk: hanem Magyarországnak.”

 

Cseh Katalin után Szél Bernadett következett, aki elmondta: „András képes keményen dolgozni, együttműködni, reményt adni. De van még egy titkos erőforrása, amit úgy hívnak: közösség. Miniszterelnök-jelöltként az egyik legfontosabb tanulság számomra az volt, mennyire fontos, hogy erős, támogató közösség álljon a vezető mellett. Andrásnak ez megvan. A Momentum Mozgalom erejét a közösség ereje adja. A Momentum ráadásul ma az a párt, amelyik hitelesen képviseli azt az újfajta, mozgalmi politizálást, amiben én is hiszek.”

fekete győr -  Marjai János mti-
Fekete-Győr András

 

Beleszülettünk a szabadságba, de alapélményünk nem a szabadság lett, hanem annak lebontása – fogalmazott a generációjáról a beszédében Fekete-Győr. „2014-ben nem hittem a szememnek, hogy az akkori ellenzék pártjai egymással viaskodva, a régi, kiégett arcokat felsorakoztatva vágtak neki a parlamenti választásnak – majd buktak el csúfosan a Fidesszel szemben. Rájöttem arra, hogy ha a mi generációnk nem szervezi meg magát, akkor az a Magyarország, amit ismerünk és szeretünk, megszűnhet létezni. Rájöttem, hogy ha nem teszek semmit a hazámért, a gyerekeim már nem itthon, Magyarországon fognak felnőni, hanem valahol Európában, távol Orbán Viktor rendszerétől” – fogalmazott.

 

Fekete-Győr András szerint 2020 a párhuzamos valóságok éve volt. Az egyik az ország 99 százalékáé, az egy százalék pedig a tolvaj fideszes elité. Hogy a francba lehet az, hogy a korrupt miniszterelnök nulla forintot hazudik a vagyonbevallásában, addig az apja multimilliárdos? ˜– kérdezte Fekete-Győr. Aki szerint 2020-ban kiderült: nemcsak Szájer József, de a nagyfőnök is meztelen. Basszus, nehogy már a honfoglaló magyarok útját visszafelé tegyük meg! – mondta Fekete-Győr, aki szerint nem keleti, hanem nyugati mintákat kell követni. Korrupcióellenes ügyészség létrehozását is megígérte.

 

Fekete-Győr szerint a demokrácia vagy liberális vagy nem létezik. Az oktatást pedig finn mintára szeretné átszervezni, megszüntetné a KLIK-et. A zöldkérdés létkérdés, megújuló energiát akarunk, Paks 2 szerződéseit felmondjuk, „a szélerőműveknek zöld utat adunk, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállaljuk. 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engedünk forgalomba hozni Magyarországon.” Fekete-Győr 2030-tól a négynapos munkahetet is beígérte, de ehhez szerinte versenyképessé kell tenni az országot. Made in Hungary helyett Invented in Hungary legyen a jelszó, bevezetjük az eurót – tette hozzá.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló