2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#vendéglátás #nyitás

Megjelent a kormányrendelet: most már biztos, hogy szombaton nyitnak a teraszok

2021.04.23. 18:09

Pintér Sándor belügyminiszter aláírta azt a miniszteri határozatot, ami részletezi a nyitás következő lépését. A határozat szombaton lép hatályba. A jogi szaknyelv kedvelőinek:

 

"Megállapítom, hogy a  hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napja mint hatálybalépési feltétel 2021. április 23. napján bekövetkezett, ezáltal a  védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatára tekintettel a  veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 175/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet (a  továbbiakban: R1.) 10.  § (2)  bekezdése alapján az  R1. 1.  §-a és 3–5.  §-a hatálybalépésének naptári napja 2021.  április 24-e, azaz kétezerhuszonegy április huszonnegyedik napja, valamint az  egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 176/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet (a  továbbiakban: R2.) 8.  § (1)  bekezdése alapján az R2. hatálybalépésének naptári napja 2021. április 24-e, azaz kétezerhuszonegy április huszonnegyedik napja."

 

- olvasható a miniszteri határozatban.

pexels-etterem

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón részletezte a szabályokat is. Eszerint a teraszok és kerthelyiségek reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva, a vendégeknek ott nem kell maszkot viselniük, a vendéglátóhelyek belső területein viszont igen. Az üzemeltető és alkalmazottai viszont az üzlet teljes területén kötelesek maszkot hordani - ismertette.

 

Hangsúlyozta: hatályban maradnak a maszkviselési kötelezettségre, a rendezvényekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre, felsőoktatási intézményekre vonatkozó védelmi intézkedések, valamint a kijárási tilalom.

 

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek esti zárása után mindenkinek vissza kell érnie a kijárási tilalom kezdetéig a lakóhelyre, tartózkodási helyre, szálláshelyre - mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában közölte: Jövő héten újabb enyhítések jöhetnek, ez attól függ, hogy mikor lesz meg a 4 millió beoltott. Szerinte ez szerda-csütörtök környékén lehet meg.

Hozzátette: a szolgáltatásokat azok vehetik majd igénybe, akiknek van védettségi igazolványa. Akinek van, azok mehetnek majd színházba, tánc és zeneművészeti előadásra, moziba, edzőterembe, uszodába, közfürdőbe, jégpályára, állatkertbe, vadasparkba, vidámparkba, játszóházba, múzeumba, és sporteseményre. Megnyílnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is, de csak azoknak, akiknek megvan a védettségi igazolványa.

 

via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló