2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#galla miklós #karinthy-gyűrű #laár andrás

Mégis Galla Miklósnál kötött ki a Laár Andrásnak adott Karinthy-gyűrű

Barna Benedek 2021.12.29. 18:57

Szerdán húzhatta fel az ujjára, miután megkapta egykori előadótársától.

 

December elején adták át a humoristáknak járó Karinthy-gyűrűt, amelyet idén eredetileg Galla Miklósnak szántak, de azt a döntést később visszavonták és végül is Laár Andrást tüntették ki. A díj aztán mégis Gallánál kötött ki: a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Laár odaadta neki a Karinthy-gyűrűt. "Végre vége a cirkusznak, vége a szappanoperának, vége a cicaharcnak" – írta posztjában, amelyet a 444.hu idéz.

 

A kuratórium meggondolta magát

 

Az MTVA kuratóriuma júniusban vonta vissza Galla jelölését, arra hivatkozva, hogy a humorista "közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével". Megjelentek olyan hírek, miszerint elképzelhető, hogy egy színpadi meztelenkedés állhat a háttérben, Galla viszont azt nyilatkozta, hogy ő úgy tudja, azért nem akarják díjazni, mert elterjedt, hogy csatlakozott Karácsony Gergely főpolgármester mozgalmához.

 

A humorista ezután kampányba kezdett, több nyílt levelet közzétett az ügyben, mások között Orbán Viktornak is írt egyet. Ezzel azonban nem ért célt, aztán végül az a Laár András kapta a gyűrűt, akivel annak idején Galla együtt játszott a L'art pour l'art Társulat, majd közel két évtizeden keresztül szóba sem álltak, csak néhány éve békültek ki.

 

Végül mégis Galla ujján kötött ki a gyűrű

 

Mint a 444.hu írja, a díjátadót követően a két humorista nyilvános üzengetésbe kezdett, Laár valami vándordíjként cserélgette volna a Karinthy-gyűrűt a L'art pour l'art Társulat tagjai között, de hamar elege lett a bohózatból, és inkább úgy döntött, kölcsönadja Gallának. Ez szerdán meg is történt a New York Kávéházban: aláírtak egy haszonkölcsön-szerződést, amivel Galla határozatlan időre megkapta a gyűrűt.

 

"Úgy fogom őrizni, mint ahogy a Louvre őrzi a Mona Lisát. És olyan alkalmakkor fogom felvenni, ahol mint humorista jelenek meg" – nyilatkozta a megilletődött Galla a 24.hu-nak. Laár pedig azt mondta, neki "nem fért volna bele, hogy nálam van a gyűrű, de oldalról a Miki állandóan irigykedik rá", és szerinte az is Gallának köszönhető, hogy egyáltalán humorista lett, hiszen együtt kezdték a pályát.

 

Laár András azt is elmondta egyébként, hogy a gyűrű felajánlásánál még nem tudta, hogy azt korábban Gallától elvették, erről csak napokkal később értesült. Mint felidézte, még oda is telefonált a kuratóriumnak, hogy nem akarja a Gallától elvett gyűrűt megkapni, de azt mondták, csak 2022-ről csúszott előre. Ráadásul titoktartási kötelezettsége is volt.

 

"Hónapokon keresztül olvastam azt, hogy a Miki küzd a gyűrűjéért, és közben bennem fejlődött egy érzés, hogy már biztos nem lesz olyan, hogy én ezt a gyűrűt nyugton fogom tudni hordani. Ez inkább gond már, mint öröm. És akkor rájöttem, hogy nem is kell nekem" – fogalmazott.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló