2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#koronavírus #védőoltás #ausztria #utazás #karantén

Mégis elfogadja Ausztria a kínai vakcinát, az oroszt viszont nem

Barna Benedek 2021.05.18. 15:17

A héten nyit a szomszédunk, a magyarok számára is megkönnyítik a beutazást.

Ausztriába szerdától könnyebb lesz beutazni, miután számos állam – köztük Magyarország – polgárai számára megszűnik a karanténkötelezettség. Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter az Index beszámolója szerint azt nyilatkozta, hogy mivel sok országban csökkent a fertőzések száma, így párhuzamosan a nyitási lépéseikkel megkönnyítik a belépést Ausztriába. Kulcsfontosságú a rendeletben, hogy az országba való belépés előfeltétele az oltás, a negatív teszt, vagy annak igazolása, hogy valaki átesett a fertőzésen.

 

A miniszter azt is elmondta, mogy minden oltást elismernek, amit az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) jóváhagyott, vagy a WHO engedélyezett. Ez azt jelenti, hogy a hétvégén megjelent hírekkel ellentétben a kínai Sinopharm-vakcinával beoltottaknak sem lesz szükségük negatív tesztre, ezt ugyanis a WHO engedélyezte. A Szputnyik V viszont egyelőre még egyik említett szervezettől sem kapott engedélyt.

 

Minden belépés előtt kötelező az elektronikus regisztráció. A változásokat rendelet módosítása május 19-én lép hatályba, és június 30-ig érvényes.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ausztriában az úgynevezett Zöld Kártyával lehet majd látogatni az éttermeket, szálláshelyeket, strandokat és sok más közösségi teret az országban. A Kártyát az oltottak mellett azoknak is kiadják, aki aki átesett a betegségen aki átesett a betegségen, és hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel bizonyíthatja gyógyultságát, illetve aki 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-tesztet mutat fel.

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló