2023. október 3., Helga

Mindenki ügye

#alapítvány #áder jános #közpénz

Megint kap 5 milliárdot a kormánytól Áder János alapítványa

Nagy Donát 2022.02.11. 08:29

Ők azok, akik tavaly egy 1500 négyzetméteres, másfél-két milliárd forintos villát is vettek már közpénzből Budán.

Idén további 5 milliárd forint vissza nem térítendő költségvetési támogatással segíti a kormány Áder János köztársasági elnök alapítványát, derül ki a csütörtök esti friss Magyar Közlönyből, írja a Telex.

 

Ők az a társaság, akikről tavaly decemberben kiderült, hogy alsó hangon másfél-két milliárd forintos, 1500 négyzetméteres villát vettek Budán a Pasaréti úton. A Kék Bolygó Alapítvány az RTL megkeresésére azt mondta akkor, hogy a villát bevételtermelési céllal vásárolták, hogy a villa bérbe adásából állandó bevételük legyen, amit majd a fenntarthatóságra fordíthatnak. A villa árát az elmúlt három évben kapott állami támogatásokból gazdálkodták ki, írják.

 

Az alapítványhoz kapcsolódó Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot 2020-ban hívták életre, és azóta több milliárd forintot tolt bele az állam, ez egészült ki idén újabb 5 milliárddal. A miniszterelnök aláírásával ellátott kormányhatározat szerint a támogatás mostani célja: „Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérése”.

 

Címlapkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló