2023. december 9., Natália

Mindenki ügye

#üzemanyagár

Meghosszabbíthatják a benzinárstopot Magyarországon

Csarnó Ákos 2022.09.16. 14:17

Legkésőbb a jövő héten biztosan eldől a 480 forintos üzemanyag további sorsa. Nem biztos, hogy kivezetik.

Régóta 480 forintért lehet tankolni Magyarországon, a nagy kérdés, hogy megmarad-e ez októbertől. Ha minden változatlanul marad, az hűtheti az elszabadult inflációt, ha nem akkor eltűnhetnek a hiányjelenségek.

 

“Az árstopok egy része október 1-jével járna le. Ezt megelőzően, tehát a következő kormányülésen fogunk dönteni róluk. Ez vagy a jövő héten, vagy két hét múlva esedékes. Ha a jövő héten, akkor biztos, hogy nem szerdán” – ezt a múlt csütörtöki kormányinfón mondta Gulyás Gergely, amikor rákérdeztek, mi lesz a sorsa a hatósági áras üzemanyagnak.

 

A jelenlegi helyzetben az összes elképzelhető forgatókönyv reális lehet, tehát fenntarthatják, megszüntethetik, vagy fokozatosan vezethetik ki az árkorlátozásokat. Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője a VG-nek arról beszélt, hogy a két szélsőséges eset valószínűsége talán kisebb, így leginkább valamilyen köztes megoldás képzelhető el.

 

Valószínű lehet, hogy az üzemanyag literje nem 480, hanem 500 vagy 550 forintba kerül majd október 1. után.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló