2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#gyászhír #rádió

Meghalt Vadász Ágnes, a magyar rádiózás egyik kiemelkedő személyisége

Barna Benedek 2022.09.10. 18:11

A Magyar Rádió egykori bemondója 79 éves volt.

 

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Vadász Ágnes, a magyar rádiózás kiemelkedő alakja – közölte a család az MTI-vel.

 

Vadász Ágnes 1965-től 1995-ig dolgozott a rádió bemondójaként, elnyerte a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nívódíját. 2005-ben Kazinczy-díjban részesült, 2020-ban "a magyar nyelv ápolásáért és magas szintű közreadásáért" a Wacha Imre-díjat vehette át. Évtizedekig volt a Delta című műsor női narrátora és számos film főcímhangja.

 

Óraadó tanárként beszédtechnikát tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, oktatott az MTV-ben, az MR-ben és a Hír Televízióban is. 2016-tól a MTVA Montágh Testületének elnöke.

Vadász Ágnes - MTI
Vadász Ágnes 2020-ban, a  Wacha Imre-díj átételekor (Fotó: MTI)

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közölte: aközmédia több műsorral emlékezik a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nívódíjával is elismert legendás bemondóra.

 

Az M5 kulturális csatorna szombaton este 7 órától az 1999-ben készült, Peloponnészosz, a görög kultúra szülőhelye című, Vadász Ágnes által narrált dokumentumfilmet vetíti, a Kossuth Rádió pedig hétfőn este fél 8-as kezdettel megismétli a 2021-ben vele készült Nagyok című portréműsort.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló