2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#vakcina #oltóanyag #pfizer

Megérkezett az utolsó Pfizer-szállítmány Magyarországra

Székely Zoárd 2021.11.25. 07:26

Csak az MTI ezt elfelejtette megemlíteni.

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba – közölte a cég egy szerdai sajtóközleményben. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett COVID-19 elleni oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a 10,9 millió adagot. 

 

Gulyás Gergely még tavasszal jelentette be, hogy Magyarország nem vesz részt a következő, közös európai uniós vakcinabeszerzésben, vagyis a kormány lemondott 19 millió adag, 2022-re és 2023-ra rendelkezésre álló Pfizer-oltóanyagról.

A kormány nem kér az EU-s vakcinabeszerzésből, mégis úgy szórja külföldre a nyugati oltóanyagot, mintha nem lenne holnap

írták egy május 21-i bejegyzésben a Magyarország Kormánya Facebook oldalán. A kormány álláspontja szerint Magyarország azért nem vesz részt a további brüsszeli vakcinabeszerzésben, „mert csak egyféle oltóanyagot lehet választani, ami az eladónak kedvez." A döntést egy nappal korábban, a május 20-i kormányinfón Gulyás Gergely is bejelentette, aki úgy nyilatkozott, hogy több mint tízmillió nyugati vakcina van még itthon, ezekből lehet beadni egy harmadik dózist, ha szükséges lesz.

A Pfizer emlékeztet, hogy a vállalt feltételeknek megfelelő gyakorisággal és egyeztetett mennyiségben szállította Magyarországra vakcináját, 2020. december 26. óta heti rendszerességgel. Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

 

A hírt az MTI is megosztotta, azt azonban nem tették hozzá, hogy ez volt az utolsó Magyarországra érkező Pfizer-szállítmány. Ott a cég közleményéről így számoltak be:

A héten újabb, majdnem 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. A két vállalat által fejlesztett oltóanyagból így már mintegy 11 millió érkezett az országba – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Címlapfotó: MTI/Kovács Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló