2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzéki előválasztás

Megdőlt a rekord: közel 97 ezren szavaztak kedden az előválasztáson

Papp László Tamás 2021.10.13. 10:35

A kétszereplőssé vált miniszterelnök-jelölti versengés feltüzelte az ellenzéki szavazókat: tegnap megdőlt a részvételi rekord.

A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

Sátorban megjelent: 77.432 fő.
Interneten keresztül adta le szavazatát: 19.348 fő

– közlik az előválasztás Facebook-oldalán.

 

Összesen tehát 96.780 polgár voksolt kedden arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke. Ez az eddigi legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében.

Az összesített részvétel három nap után 260.173 fő.

A második forduló izgalmai sok új szavazót mozgósítottak. Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67.300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt.

 

Az új szavazók adatait digitálisan is rögzíteni kell a szavazási tableteken. Akik már az első fordulóban is szavaztak azoknak - az igazolványos azonosítást követően - elegendő csak az értéknyilatkozat kitöltése és aláírása a részvételhez – szól a közlemény. 

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Minden ellenzéki választópolgárt arra biztatunk, hogy vegyenek részt a előválasztáson, mivel a sorok a látszat ellenére gyorsan haladnak, a szavazóbiztosok rutinosan és szakszerűen kezelik a választási szoftvert és eszközöket, a tét pedig óriási.

 

Ma este az RTL Klubon folytatódik a miniszterelnök-jelölti vitasorozat.

 

Az ország legnagyobb kereskedelmi televíziója 18.30-tól közvetíti a közel másfél órás vitát. A vita moderátora Rábai Balázs lesz. Az első fordulós vitát 670 ezren követték hagyományos televíziós közvetítés keretében és közel 50 ezren online.

 

Via ugytudjuk.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló