2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#pénz #nyugdíj

Még pár nap, és nagyon boldogok lesznek a nyugdíjasok

Nagy Donát 2021.11.05. 07:35

Közelegnek a választások, most minden nyugdíjas 80 ezer forint pluszpénzt kap. Februárban pedig talán még többet.

Jövő hét csütörtökön fogja utalni az Államkincstár a nyugdíjasoknak a járandóságukat, amely azonban nem a normál havi lesz csak, hanem annál jóval több, írja a 24.hu.

Ekkor érkezik ugyanis a nyugdíjprémium, amit a kormány a nagy gazdasági növekedéssel indokol. Ez mindenkinek egységesen a maximum, azaz 80 ezer forint lesz. Aztán a tervezettnél nagyobb drágulás miatt a nyugdíjakat januárig visszamenőlegesen megemelik, ez további 1,2 százalékot jelent, minden hónapra, amit most egyösszegben kapnak meg az idősek.

A lap számítása szerint most az átlagos nyugdíj kicsivel több mint 150 ezer forint. Akinek ennyi az illetménye, az most novemberben további 100 ezer forintot, vagyis összesen 250 ezer forintot kap. Akinek a nyugdíja csupán 100 ezer forint, az most novemberben úgy 90 ezer forinttal kap többet.

Mivel közelednek a választások, a kormány belengette már, hogy februárban lehet, hogy nem csak kétheti pluszt kapnak a nyugellátásában levők, hanem akár a teljes 13. havi nyugdíjat is kifizethetik nekik.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló