2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#háziorvos #maszk #ostoros #darvai lászló

Maszkférgekről terjednek álhírek az interneten, Ostoros háziorvosa szerint ezek ostobaságok

2021.04.01. 08:16

Darvai László kiakadt azon, hogy a vírus- és oltástagadók újabb hazugságokkal próbálkoznak a közösségi oldalakon.

Az internetes közösségi oldalakon és a videómegosztó portálokon folyamatosan terjedtek olyan kamuvideók, hogy a maszk anyagán és annak felületén apró, szürke férgek fedezhetők fel, amelyek főleg a víz hatására bukkannak fel - írta a Heol, amely megkérdezte a témában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, erős kijelentéseiről elhíresült ostorosi háziorvost, Dr. Darvai Lászlót.

 

– Ez borzalmas! Nem lenne szabad, hogy az ilyen dolgokon egyáltalán elgondolkozzanak az emberek. Nem is tudok erre mit mondani. Ez mindennek az alja! – mondta a háziorvos, aki szerint egy józan gondolkodású ember fejében sehogy sem merülhetnek fel, de ebben nagy a média felelőssége is, hiszen az emberek olvasnak, és sokan hajlamosak bedőlni az álhíreknek, amelyek ellenőrzés nélkül terjednek például az interneten is.

ostoros dr darvai lászló (2)
Dr. Darvai László

– Rengeteg ostobaságot lehet olvasni. Sajnos sok esetben a média olyan mértékben teszi tönkre a járványkezelésnek a biztonságát, ami hátborzongató, megdöbbentő és rettenetesen aljas. Úgy tűnik, az emberi butaság tényleg határtalan – részletezte.

Az urbanlegends.hu számolt be arról, hogy a magyar netet is ellepték azok a házi videók, amelyek készítői férgeket, parazitákat vagy épp “Morrgerlon-szálakat” vélnek felfedezni maszkjaikban. A videók alkalmasak lehetnek arra, hogy elvegyék a kedvet a koronavírus elleni védekezés egyik fő eszközétől, a maszkhordástól. A dpa hírügynökség tényellenőrzői ugyanakkor megállapították, hogy a videókban látható sötét szálak valószínűleg a gyártás során, vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. Ezek azonban se nem férgek, se nem nanotechnológiai rostok, hanem ártalmatlan anyagok, például szövetszálak. Mozogni pedig nedvesség, hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló