2024. április 12., Gyula

Környék ügye

Nagyrészt a gyerekek terjesztik a járványt, de a felnőttek halnak bele az egri belgyógyász szerint

2019.11.30. 00:00

Brutálisan őszinte szavak Ostoros háziorvosától, Dr. Darvai Lászlótól a TV Eger adásában, aki szerint nem kerülhetjük el a tragédiát, ha nem zárnak be az iskolák és az óvodák.

 

Ez a típusú védekezés, amit jelenleg végez az ország, messze nem elegendő ahhoz, hogy a tragédiát elkerüljük - mondta a TV Eger adásában Dr. Darvai László egri belgyógyász, ostorosi háziorvos. A szakember erősen fogalmazott ezután is: "Azt érzem, azt látom, hogy olyan alibi rendelkezések látnak napvilágot, amelyek meg sem közelítik annak a fegyelemnek a szükségességét, hogy valamit tudjunk tenni. Ez a járvány egy olyan brutális helyzet, amellyel soha nem találkoztunk" - mondta Darvai László.

 

Az orvos szerint mindezek ellenére a döntéshozók mind a mai napig nem zárták be az egész országban az összes óvodát, iskolát, és ha ez nem történik meg, akkor a járvány szabadon fog terjedni családról, családra. Darvai úgy fogalmazott, már az egri kórház járványkórházzá válásának második napján látható volt, hogy micsoda brutális betegbeáramlás történik.

 

"Ez egy olyan járvány, amely a felnőttek egészségét, adott esetben az életét veszélyezteti, és egy olyan járvány, amelyet nagyrészt a gyerekek terjesztenek. Hiszen a gyerekek szinte tünetmentesek, szabadon járnak-kelnek, és hordozzák az intézményeken keresztül, családról családra a bajt. Ha nem lehet megteremteni az online oktatást, aminek minden feltétele adott az országban, akkor itt olyan tragédia lesz, amilyen eddig nem volt." - tette hozzá Darvai László.

 

A fent idézett mondatok a videó 10. percétől hangzanak el.

 

 

Kemény a helyzet a magyar intenzív osztályokon, a koronavírus válogatásra kényszeríthet

Lovas András osztályvezető főorvos szerint már nincs tartalék az ellátórendszerben. Nehéz döntések várnak az orvosokra. Drámai hangú tudósításban számolt be a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság (MSOTKE) csütörtöki, online kongresszusáról a Medical Online szakportál az Index szemléje szerint, amely Lovas Andrást, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályának vezetőjét idézve azt írja: már túlcsordult az ellátórendszer, nincs benne tartalék.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló