2024. június 17., Laura Alida

Mindenki ügye

#orbán viktor #felcsút #közpénz #hattyúhíd

Másfél milliárd forintért épül hattyúhíd, kilátó és üvegfalú étterem Orbán Viktor falujában

Nagy Donát 2022.08.18. 07:38

Felcsúton folytatódnak a látványberuházások.

Orbán Viktor miniszterelnök szűkebb pátriájában a kieső támogatások ellenére is folytatónak a látványberuházások, adta hírül az RTL.

 

 

Felcsúton korábban 250 milliós uniós támogatásból építettek meg egy kisebb mesterséges tavat, amelybe aztán egy mesterséges szigetet is elhelyeztek.

És ha már van sziget, híd is kell, amin be lehet jutni.

Így a turisták hamarosan egy hattyút formázó hídon sétálhatnak át a víz felett. Arra, hogy a miniszterelnök köreiben tovább folytatódnak a látványberuházások, Hadházy Ákos (független) országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet.

 

 

A madarat formázó hídszerkezet hátsó részén egy néhány méter magas kilátót is kialakítottak már, ahonnan rálátni az ikonikus felcsúti kisvasút állomására is. Sőt, a tó partján épül még egy üvegfalú étterem is, amely szintén kapott egy kilátóteraszt.

Az egész beruházás 1500 millió, azaz másfél milliárd forint közpénzt emészt fel.

Hadházy Ákos szerint ez a látványosság szép jelképe lesz az eltékozolt uniós és adófizetői pénzeknek, hiszen a jelenlegi időszakban sokan kerülnek nagyon nehéz anyagi helyzetbe.

 

Mészáros László, Felcsút polgármestere szerint a látványosságnak praktikus céljai is vannak; a tó eredetileg záportározó volt, de a feltöltése után kiderült, hogy a környéken megemeli a talajvíz szintjét, és beáznak miatta a pincék. Mint mondta, ezért döntöttek úgy, hogy  turisztikai céllal megpályázzák a kiépítését.

 

A beruházás dokumentumait a Transparency International perelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, ekkor derült ki, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek a beruházás. Az ügynökség egyedi döntéssel adott pénzt az önkormányzatnak, a munka kivitelezője a Fejér-B.Á.L. Zrt., azaz Mészáros Lőrinc gyermekeinek építő cége lett.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló