2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás #járványügyi intézkedés #márki-zay péter #kötelező oltás #egységben magyarországért

Márki-Zay Péter megígérte: nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni oltást

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.02.11. 13:12

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Hódmezővásárhelyt hozta fel példának, ahol szintén nem tette kötelezővé.

azonnalipp
Márki-Zay Péter csütörtöki országjárásának tatabányai állomásán több jelenlévőtől is megkapta a kérdést, mi lesz a kötelező oltással, ha esetleg 2022-től az általa vezetett kormány kerül hatalomra. Hódmezővásárhely polgármestere finoman már utalt rá, hogy ő nem tartja jó ötletnek (bár ha a Fidesz így döntene, el tudná fogadni), ennyire konkrétan, mint utcafórumán még nem zárkózott el előle:

Nem tesszük kötelezővé az oltást

– ígérte egy szavazójának, majd az általa vezetett Hódmezővásárhelyt hozta fel példaként azzal szemben, hogy több kormánypárti önkormányzat kötelezővé tette.

mzp-fb
Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Senkire nem akarjuk rákényszeríteni a védőoltást, Hódmezővásárhelyen sokan jelentkeznek dolgozni az önkormányzathoz, mert ott sem az

– mondta Márki-Zay, aki azt hangsúlyozta, ő kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi önrendelkezéshez való jogot, és bár ráerőltetni senkire nem akarja, mindenkit arra buzdít, oltassa be magát.

 

Az esetleges kötelezővé tett védőoltásokról sokáig egyik oldal sem beszélt különösebben, aztán a Mi Hazánk azzal törte meg a jeget, hogy több ezer embert vitt az utcára januárban a jelenlegi rendszerben csak a munkáltató által kötelezővé tehető covid elleni védőoltások ellen tiltakozva.

 

Az egyesült ellenzékből a Jobbik állt ki eddig a leghangosabban: ők a járványszkeptikus felhangokat levágva kezdtek el kampányolni a kötelező oltások ellen, főleg a szabadságjogokat és a megkülönböztetés igazságtalanságát hangsúlyozva.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló