2022. augusztus 14., Marcell

Mindenki ügye

#előválasztás #momentum mozgalom #ellenzék #márki-zay péter #miniszterelnök-jelölt

Márki-Zay Pétert támogatja a Momentum a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában

ugytudjuk.hu 2021.10.07. 15:26

A párt szerint ő lehet képes a legtöbb ellenzéki szavazót megmozgatni a tavaszi választáson.

 

Csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Momentum Mozgalom két vezetője, Fekete-Győr András elnök és Orosz Anna alelnök, mellettük Márki-Zay Péterrel, aki az előválasztás második fordulójának egyik miniszterelnök-jelöltje.

 

Fekete-Győr András szerint az előválasztásnak két célja van a Momentum számára. Az egyik, hogy megújítsák és megtisztítsák a magyar ellenzéket, a másik pedig, hogy felállítsák azt a közösséget, amivel Orbán Viktort le lehet váltani 2022 tavaszán. Az első feltétel már teljesült az első fordulóban, a második feltételről viszont úgy érezték, veszélybe került az elmúlt napokban. A pártelnök szerint mind Karácsony Gergely, mind Márki-Zay Péter alkalmas lehet az Orbán-rezsim leváltására, azonban mivel nekik nem sikerült megegyezniük, úgy érezték, cselekedniük kell.

Ezért azt a döntést hozta a Momentum közössége, hogy a második fordulóban Márki-Zay Pétert támogatjuk az előválasztáson

– jelentette ki a Momentum elnöke, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy vele van a legnagyobb esély a politikai megújulásra.

 

Orosz Anna szerint a párt elnökségében is komoly viták alakultak ki, mi lesz most a Momentum szerepe a közelgő választásokig. Azt mondta, olyan embert akartak támogatni az előválasztás második fordulójában, aki jobb és bal oldalról is képes embereket megszólítani. 

 

 

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy nagyon sokat jelent neki a párt támogatása, hiszen ez azt jelenti, valóban nem maradt egyedül. Szerinte nagyon sokan, akik korábban a Fideszre szavaztak, most már inkább rá voksolnának - ez pedig szükséges szavazatszám lesz tavasszal.

Márki-Zay egy ellenzéki szövetséget képzel el civilek és politikusok között a tavaszi országgyűlési választásokig. Szerinte valódi esély van arra, hogy az elmúlt 1000 év legkorruptabb kormányától meg tudjunk szabadulni. Örül neki, hogy egyre több tiszta, fiatal magyar kezdi megérteni, hogy fontos politikailag állást foglalnia.

Szót ejtett arról is, hogy Dobrev Klára kiváló ember és politikus, de részben a korábbi, szocialista kormányok eredménytelensége, részben a Fidesz számolatlan propagandája nyomán sajnos olyan imázzsal rendelkezik, hogy rengeteg választó inkább a másik irányba indul el, ha Gyurcsány nevét hallja valahol. Ez a képességeiből ugyan semmit nem von le, de sajnos emiatt neki van a legkisebb esélye Orbán Viktor legyőzésére. Emiatt a DK szavazatait is várja, mert szerinte a fő célt, a Fidesz leváltását egyedül ő tudja teljesíteni.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló