2022. augusztus 17., Jácint

Mindenki ügye

#szavazás #márki-zay péter #választás 2022

Márki-Zay arra kér minden nyugaton élő magyart, hogy jöjjön haza szavazni

Nagy Donát 2022.02.23. 09:34

Akár charter-géppel, akár telekocsival. Minden szavazat számítani fog az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint.

Márki-Zay Péter arra buzdítja a külföldön, többségükben valahol Nyugat-Európában élőket, akár charter-gépekkel, akár telekocsival, de utazzanak haza az áprilisi választásokra, és jelentkezzenek be a magyar lakcímükre – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este, írta meg a 444.

Márki-Zay szerint ezon a félmilliónál is több magyar szavazaton is múlhat a kormányváltás.

A hazai címre bejelentkezés azért fontos, mert így nemcsak listára, de egyéni jelöltekre is le tudják adni a szavazataikat a külföldön élő magyarok.

Márki-Zay szerint a kormány nem adta meg ugyanazt a szavazati jogot a Nyugat-Európában élő magyaroknak, mint a Kárpát-medencei magyarságnak, vagyis nem szavazhatnak levélben, de ezen a kormányváltás után változtatna – írja a lap.

 

Még hétfőn derült ki, hogy a Márki-Zay Péter-féle londoni Kossuth Kör tagjai charter-gépeket is szerveznének, amivel a magyarok hazautazhatnának. Márki-Zay elmondta, hogy az ellenzék adományokból tudja leginkább finanszírozni a kampányát, így nem tudnak anyagi segítséget nyújtani a hazautazóknak, de azt gondolja, hogy a Nyugat-Európában élő magyarság össze tudja dobni az ehhez szükséges forrásokat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló