2022. július 1., Tihamér Annamária

Mindenki ügye

#márki-zay péter #völner pál #rezsicsökkentés

Márki-Zay: A mostani ellenzék okosabb, igazságosabb rezsicsökkentést csinálna

Pintér Bence 2021.12.09. 09:02

A Völner-ügyről elmondta: abszurdum, hogy mint kiderült, „egy bűnöző hallgatott le ártatlan embereket”.

Egy bűnöző hallgatott le ártatlan embereket

– mondta a Völner-botrányról Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt az Egyenes Beszéd műsorában, utalva arra, hogy a nyári lehallgatási botrányban Völnert nevezték meg, mint aki aláírta azt, hogy kit lehet lehallgatni a Pegasus kémszoftverrel. Kiemelte: októberben elvették Völner Páltól a végrehajtók felügyeletét, tehát ekkor szerinte már tudtak erről az ügyről a Fideszben, Orbán Viktor mégis szerepelt még vele közös kampányvideón.

Márki-Zay szerint olyan bizonyítékok merültek fel a Völner korrupciós ügyében, hogy még Polt Péter főügyész sem tudta őt tovább mentegetni,

alaptalan tehát szerinte az a kormánypárti szólam, hogy Völner lebuktatása önmagában azt jelentené, hogy nincs is szükség arra, hogy csatlakozzon az ország az Európai Ügyészséghez.

Elhozza-e a Völner-botrány a Fidesz bukását?

Vagy épp ellenkezőleg? Előremenekül a Fidesz és megmenti a kampányát? Mekkora kárt okozhat a kormánypártoknak a botrány, profitálhat-e ebből az ellenzék, miért nem kell óriási változásokat várni a lemondástól, végül miért épp most tört ki a hónapok óta húzódó ügy?

Szó esett arról is, hogy el lehet kezdeni az aláírásgyűjtést két Karácsony Gergely-féle népszavazási kérdésben: a Fudan-egyetem ügyében, illetve abban a kérdésben, ami arra irányul, hogy járjon-e az álláskeresési járadék három helyett kilenc hónapig. A miniszterelnök-jelölt arra kért mindenkit, hogy segítsenek az aláírások összegyűjtsében. Szerinte a Fidesz népszavazási kérdései fölsölegesek és gyülöletkeltőek.

Jól áll az új párt építése Márki-Zay Péter szerint, az Új Világ Néppárt és az Új Kezdet egyesülésével, sok pártfüggetlen civil bevonásával jön majd létre.

Ő azonban egyelőre nem fog belépni ebbe, mert a választásig pártfüggetlen akar maradni, utána viszont ennek a pártnak a frakcióját erősítené. Európai színtéren az új párt az Európai Néppárthoz csatlakozna, ahová Donald Tusk, az Európai Tanács volt elnöke, a pártcsalád vezetője hívta meg Márki-Zayékat.

 

Végül szó esett a rezsicsökkentésről, amelynek kapcsán a kormánypárti média hetek óta arról cikkez, hogy Márki-Zay Péter azt megszüntetné. Azt elismerte a miniszterelnök-jelölt, hogy korábban népbutításnak nevezte a rezsicsökkentést, azt azonban hangsúlyozta, hogy soha nem mondta, hogy megszüntetné azt. Szerinte az ellenzék okosabban és igazságosabban tudná csinálni a rezsicsökkentést, amit elmondása szerint a Fidesz a szegények adójából finanszíroz a gazdagok medencefűtésére is, miközben a fával fűtőknek semmi sem jár.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló