2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#koronavírus #operatív törzs #járvány #vakcina #oltás

Már nem csak a kínai vakcinára lehet időpontot foglalni

ugytudjuk.hu 2021.04.28. 12:16

Az Operatív Törzs ígérete szerint napokon belül oltást kaphat, aki regisztrált.

"Akik regisztrálnak, napokon belül megkapják az oltást" – közölte György István az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Az oltási munkacsoport vezetője elmondta, csütörtökön további 400 ezer Sinopharm vakcina érkezik, a továbbiakban más oltóanyagokat is várnak a hét folyamán.

Most először mondhatom azt, hogy már nem a vakcina mennyiségén múlik, hogy a várakozók megkapják-e az oltást

– jelentette ki az államtitkár.

 

Az időpontfoglalásnak köszönhetően bárki megkaphatja az oltást. György István szerint az időpontfoglaló rendszer népszerű és jól vizsgázott, ezért úgy döntöttek, hogy a következő napokra is nyitva marad. A regisztráltak csütörtökre és az azt követő napokra is tudnak időpontot foglalni a kínai vakcinára.

Mai napon megnyílik a lehetőség az AstraZeneca oltások felvételének időpontfoglalására.

A tegnap érkezett Pfizer-szállítmányt György Istváb elmondása szerint a második körös oltásokra használják fel, valamint ezzel kezdődik a 16-18 évesek oltása is. Bejelentette továbbá, hogy már azok is regisztrálhatnak oltásra, akik 3 hónapon belül fertőzöttek voltak.

gyorgy-istvan-muller-cecilia-korona-gov
Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Beérett a fáradozás gyümölcse, ami a vakcinabeszerzés érdekében történt

– mondta Müller Cecília, arra utalva, hogy a héten olyan mennyiségű vakcina áll rendelkezésre, ami lehetővé teszi minden regisztrált beoltását.

 

Hozzátette, a járványügyi adatok javulóban vannak, de a vírus itt van köztünk, ezért fontos minden védelmi intézkedés betartása.

Magyarországon még mindig a brit vírus van jelen

–  mondta az országos tisztifőorvos, majd kiemelte, hogy a szennyvízben mért örökítőanyag mennyisége is csak fokozatosan, lassan, de egyértelmű csökkenő tendenciát mutat.

 

Elmondása szerint csütörtökön újraindulnak a szűrővizsgálatok, amelyek a daganatos megbetegedések azonosítását szolgálják "Rövid időre, mindössze két hétre kellett halasztani, szüneteltetni ezeket a vizsgálatokat" – részletezte Müller.

 

Hangsúlyozta, hogy fontos a várandósok védelme, illetve azok védelme, akik a közeljövőben terveznek kisbabát. Ezért javasolta, hogy ők is éljenek a védőoltások lehetőségével, regisztráljanak és minél előbb oltassák be magukat. "Aki már áldott állapotban van, az a Pfizer és a Moderna vakcináját tudják felvenni" – tette hozzá.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: Rosta Tibor / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló