2021. december 1., Elza

Mindenki ügye

#választások #szavazás #szavazatszámláló

Már lehet jelentkezni ellenzéki szavazatszámlálónak a 2022-es választásra


Tízezren már jelentkeztek. Még legalább ugyanennyit várnak.

 

A 2022. évi országgyűlési választások tisztasága szempontjából alapvető fontosságú, hogy minden szavazókörben legyen két olyan felkészült szavazatszámláló, aki független a kormánypártoktól. Ezt felismerve 2021 májusában az ellenzéki összefogás hat pártjának elnöke megbízta a Tiszta Választásokért Alapítványt azzal, hogy segítse elő a közös listát állító pártok szavazatszámlálóinak koordinálását – olvasható az előválasztásban részt vevő ellenzéki pártok közös közleményében.

 

Mint írják: az együttműködés eredményeként született meg a 20k22 projekt, amely "segíti a hatpárti közös toborzást, a jelentkezők képzését és delegálását, továbbá biztosítja az esetleges választási incidensek összegyűjtését, valamint a szavazóköri eredmények alternatív összesítését".

elovalasztas-szavazatok
Fotó: Előválasztás 2021

A 20k22 projekt együttműködik a civil szavazatszámlálókat már 2018-ban toborzó Számoljuk Együtt Mozgalommal (SZEM) is annak érdekében, hogy a közös listát állító pártok a SZEM önkénteseit is delegálják a szavazatszámláló bizottságokba.

Köszönjük annak a több mint 10 ezer jelentkezőnek, akik az elmúlt hetekben már jelentkeztek szavazatszámlálónak. Várjuk továbbra is a választás tisztaságát vigyázó aktivisták jelentkezését: célunk, hogy még ebben az évben elérjük a 20 ezer fős létszámot.

– írják, majd hozzátették.

 

Hatpárti szavazatszámlálónak a www.20k.hu honlapon, vagy a facebook.com/20k22 oldalon lehet jelentkezni.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló