2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#áremelkedés #infláció

Már a fideszesek harmadának is komoly gondot jelent az áremelkedés

2022.10.12. 10:10

Szeptemberben az előző évi adatokhoz viszonyítva 20,1 % volt az infláció, erről mi is írtunk. Nem mindenki érzékeli azonban ugyanúgy az árváltozást – derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített reprezentatív felméréséből.

 

Augusztusban a fideszes szavazók 27 százaléka mondta, hogy súlyosan érinti az infláció, 61 százalékuk számára akkor alig volt észrevehető. A megélhetési nehézséget az ellenzékiek közül többen érezték: közölük 39 százalék számolt be problémákról, 49 százalék tarthatónak érezte a helyzetet.

 

Október elején, a 20,1 százalékos infláció idején már a kormánypárti szavazók közül is többen érezték a drágulást: 32 százalék nyilatkozott úgy, hogy gondot jelentenek az áremelkedések. 57 százalék azt mondta, hogy érzi az inflációt, de még tudja kezelni. Az ellenzékiek nagyobb része, vagyis 52 százaléka már súlyos nehézségekről számolt be, 47 százalékuk szerint még elfogadható a helyzet. A bizonytalan pártválasztók is hasonlóan vélekednek.

 

A legtöbben, 98 százalék az élelmiszereknél érzékelik az áremelkedést, az energiaárak drasztikus növekedéséről 78 % számolt be. A fideszesek 68 százaléka mondta csak, hogy jelentős áremelkedést észlelt az energiaárakban.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló