2023. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#majka #közélet

Majka: még életemben nem álltam be semmiféle politikai oldal mögé!

Csarnó Ákos 2022.11.21. 15:55

Kiöregedett komcsikról és ereszen lecsúszó, kamu keresztényekről is szó esik új klippjében.

 

Pár napja került fel a netre Majka és Molnár Tamás új dala, az "Azt beszélik a városban". A kritikus hangvételű szám, amiben kiöregedett komcsikról és ereszen lecsúszó, kamu keresztényekről is szó esik, ez idő alatt több mint kétmilliós megtekintést ért el a YouTube-on.

 

Az előadó elmondta: több mint egy éve írta a dalt, a vadászkiállítás és az „ereszen lecsúszós ügyek” idején, de a választások előtt nem akarták kiadni, nehogy elfogultsággal vádolják meg őket az egyik vagy a másik oldal iránt, illetve saját bevallása szerint a dal sem volt még olyan állapotban, hogy hallhassa a közönség.

Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet. Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni.

A rapper arról is beszélt az interjúban, hogyan érez a kritikákkal kapcsolatban, melyek azért érik, mert odamondogatás közben egy kormányközeli televízióban is feltűnik vagy éppen kormánytaggal fotózkodik.

Tizenhét éve dolgozom a TV2-nél, soha nem érdekelt, hogy épp ki a tulajdonosa. Még életemben nem álltam be semmiféle politikai oldal mögé, így az ilyen véleményeket nem tudom értelmezni. Sokan dolgoznak ma Magyarországon olyan munkahelyen, aminek a tulajdonosi köre egyik vagy másik oldalhoz tartozik, de ez nem azt jelenti, hogy az illetőnek elkötelezettnek kellene lenni az adott politikai oldal felé – kezdte gondolatait.

Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál. Az senkit nem zavar, hogy a legnépszerűbb zenekar vagyunk Magyarországon? Tele van a naptáram, járjuk az országot az önálló koncertturnékkal, a fő bevételi forrásomat a zenei munkásságomból szerzem. Ezért sem értek egyet az efféle kritikákkal. Nekem semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket – jelentette ki.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló