2022. október 4., Ferenc

Mindenki ügye

#koronavírus #pfizer

Magyarország ismét tárgyal az EU-val a Pfizer-vakcinák beszerzéséről az omikron miatt

Nagy Donát 2021.12.18. 13:57

A magyar kormány egyedüli tagállamként kimaradt a májusi szerződéskötésből, de szeptemberben „visszakéredzkedtünk”.

Magyarország a gyerekeknek való vakcinák lehívása után is részt vesz a közös uniós Pfizer-vakcina beszerzésben – írja a Portfolio.

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke konkrét országok említése nélkül arról beszélt az EU-csúcsot lezáró éjjeli sajtótájékoztatón, hogy a tagállamok több, mint 180 millió dózist rendelnek a Pfizer/BioNTech omikronra specializált vakcinájából a májusi harmadik beszerzési szerződés keretében rögzített lehetőséggel élve.

oltas-mti-495104
Fotó: MTI

 

A Portfolio az értesülései szerint ebbe a rendelésbe Magyarország is beszállt. A portál megkereste a Koronavírus Sajtóközpontot, ahonnan azt a választ kapták, hogy „az omikron variáns miatt induló új uniós vakcinabeszerzés feltételeiről Magyarország jelenleg egyeztetéseket folytat az Európai Bizottsággal”.

 

Azt írják, hogy a magyar kormány egyedüli tagállamként kimaradt a májusi szerződéskötésből, de szeptemberben „visszakéredzkedtünk”. Ez azután derült ki, hogy Magyarország november végén az 5-11 éves korosztály számára rendelt Pfizer-vakcinákat.

 

A cikk szerint az omikron variáns megjelenésével szükség lehet egy újonnan kifejlesztett vakcinára, ami a BioNTech vezérigazgatója szerint száz nap alatt lehetséges, engedélyekkel együtt. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló