2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #magyarország

Magyarország egésze a legrosszabb kategóriába került az európai járványtérképen

Barna Benedek 2021.11.19. 12:01

A szomszédos államokban Románia kivételével hasonló a helyzet.

 

Az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) szokás szerint csütörtökön ismét frissítette az Európára vonatkozó aktuális járványügyi térképét. Ezen a romló helyzet miatt Magyarország összes régiója a legsúlyosabb, sötétvörös kategóriába került – számolt be a Portolio.

 

A térkép a regisztrált új fertőzések, illetve a tesztek pozitivitási aránya (vagyis a felderítési hatékonyság) alapján sorolja zöld, narancssárga, piros vagy sötétpiros kategóriákba az egyes országokat, régiókat. A zöld szín enyhébb, a vörös súlyosabb járványterjedési dinamikát jelöl. Sötétvörös kategóriába akkor kerül egy régió, ha a 14 napos kumulált fertőzésgyakorisági mutatója 500 vagy a felett van.

 

Magyarország nagy része már eddig is sötétvörös volt, az északnyugati térséget viszont akkor még a második legrosszabb kategóriába sorolták.

11-18-ecdc-terkep

Mint a portfolio.hu írja, a színkódoknak jelentőségük is van az Európai Unió területén, a térkép információkkal támogatja az EU-n belüli utazásra vonatkozó tanácsi ajánlást. Tehát nemcsak az éppen aktuális járványügyi kép bemutatása céljából fontos a térkép, hanem a tagállamok korábbi megállapodása értelmében a beutazási szabályok kialakításakor is figyelembe veszik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló