2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#márki-zay péter #london #választás 2022

Magyar nyelvű óriásplakátokon üzen Londonban a helyi magyaroknak az egyesült ellenzék

Kovács Dávid 2022.03.20. 18:11

Az ellenzéki összefogás magyar nyelvű plakátkampányt indított az egyik legnagyobb magyar népességű külföldi városban, Londonban.

"Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!"

– ez az üzenet jelent meg két londoni helyszínen, a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten a kampányidőszak utolsó két hetében. Az ellenzék ezekkel a magyar nyelvű plakátokkal szeretné felhívni a külföldön élők vagy ott tartózkodók figyelmét arra, hogy a közelgő választáson az ő részvételükre is számítanak.

 

londonmzp (1)
Az Egységben Magyarországért utcai plakátja Londonban (Fotó: Egységben Magyarországért)

 

 

"Akár döntő is lehet annak a többszázezer magyarnak a szavazata az idei választásokon, akik jelenleg külföldön élnek. Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak" – írja vasárnap délutáni közleményében az Egységben Magyarországért.

 

Az ellenzéki össszefogás szerint nem meglepő, hogy így alakították a külföldön élők szavazási lehetőségeit, hiszen a 21 Kutatóközpont "A távoltartott tömeg" elemzése szerint ötből négy külföldön élő magyar kormányváltást szeretne. Hozzáteszik: azoknak, akik külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25. (péntek) 16:00-ig be kell nyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket.

Április 3. után olyan országot fogunk építeni, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni, a külföldre vándorolt magyaroknak pedig biztosítjuk az azonos szavazati jogot, hogy soha többé ne érhesse őket diszkrimináció az anyaországuk kormánya által

– üzeni a választóknak az Egységben Magyarországért. 

 

Bár több külföldi városban nőtt a négy évvel ezelőttihez képest leadott regisztrációk száma, Münchenben és Londonban időarányosan kevesebben regisztráltak, mint 2018-ban, pedig mindkét város fontos bázisa a külföldi magyarságnak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló