2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#benzin #üzemanyagár #benzinárstop

Beindult a benzinártrükközés: felpörgött a leszívócsövek és a benzinkannák forgalma

Kovács Dávid 2022.08.09. 10:00

Augusztus eleje óta csak magánszemélyek vehetnek kedvezményes árú üzemanyagot. A változás hírére egy hét alatt jelentősen megugrott a benzinleszíváshoz szükséges termékek eladása.

 

Az egyik hazai autóalkatrész-webáruházban a többszörösére nőtt a benzinleszíváshoz, illetve -áttöltéshez használt termékek eladása, írja keddi cikkében az Rtl.hu.

 

A portál a Kauffert kérdezte meg arról, hogy tapasztaltak-e fokozott érdeklődést az üzemanyag leszívására, tárolására, mozgatására alkalmas eszközök iránt a benzinárstop augusztus eleji részleges kivezetése óta.

 

A cég válaszából kiderült:

az elmúlt nagyjából egy hétben a benzinleszívó csövek forgalmában mintegy 200 százalékos, a benzinkanna-eladásokban pedig 450 százalékos növekedést tapasztaltak, az elmúlt hónapok első hetében mérhető átlagos forgalomhoz képest.

Hozzátették: ilyen rövid idő alatt egyelőre nem látható, hogy ez a trend így marad-e, az viszont látszik, hogy a cég beszállítóinak készletei erősen fogynak, így az sem elképzelhetetlen, hogy ezeknél a termékeknél is áremelkedés és/vagy készlethiány lép majd fel.

 

A beszámolók alapján a trükközés legjellemzőbb módszere egyébként a következő: egy családon vagy társaságon belül az egyik, magántulajdonban lévő autót kedvezményes áron teletankolják, majd abból áttöltik az üzemanyagot a másik családtag vagy ismerős által használt céges autóba, amibe amúgy már csak piaci áron lehetne benzint vásárolni. 

 

(Címlapkép: Markus SpiskePixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló