2022. szeptember 30., Jeromos

Mindenki ügye

#streaming #tévé

Lenyomta a kábeltévék nézettségét a streaming

Nagy Donát 2022.08.19. 11:47

Történelmi fordulatról beszélnek, ám nem eszik olyan forrón a kását.

Elérkezett a régóta várt fordulat, a streaming-szolgáltatók átvették a vezetést az egyik legnagyobb piacon, adta hírül a PC World.

 

A szakértők évek óta hangoztatják, hogy a streaming elterjedésével meg vannak számlálva a hagyományos televíziózás napjai. Ennek ellenére a streaming-forradalmat elindító Egyesült Államokban mindeddig nem az internetes szolgáltatók, hanem az előfizetéses kábeltévék álltak a nézettségi lista elején, most azonban az első alkalommal megfordultak az erőviszonyok, írják.

 

Júliusban ugyanis már az amerikai nézők által fogyasztott tartalmak 34,8 százaléka származott valamelyik streaming platformról, míg a kábeles műsorok csak 34,4 százalékot hasítottak ki a teljes tortából.

 

Összességében azonban a hagyományos tévézés még mindig uralja a piacot, hiszen a harmadik helyre a nyilvánosan sugárzott, előfizetés nélkül nézhető tv-csatornák kategóriája futott be 21,6 százalékos részesedéssel, míg az egyéb kategória jelentős, 9,2 százalékos részesedéssel van jelen.

 

A cikk szerint ugyanakkor még az is kérdéses, hogy ezzel végleg megfordult-e a streaming és a kábeltévék erőviszonya, avagy a július csak egy ideiglenes kilengés volt a nyári uborkaszezonban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló