2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

Lehetnének esetleg óvszer-automaták az iskolákban?

2019.11.30. 00:00

Kétszáz forintos áron juthatnának hozzá a diákok a védekezőeszközhöz. Az energiaital, kóla nem okoz ekkora fejfájást az igazgatóknak.

 

Ha összejön egy vállalkozónak akkor Langmár Bettina (aki egy, a világon egyedülálló mobilalkalmazást is létrehozott a kamaszok szexuális felvilágosításáért és a tévhitek eloszlatásáért) óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban. Állítás szerint a fiatalok biztonsága érdekében. Az iskolaigazgatók közül többen úgy vélik, hogy ilyen automatának nincs helye az iskolák falai között.

 

Az tény, hogy a fiatalok egyre korábban létesítenek szexuális kapcsolatot, már 13-14 évesen elkezdik a szexuális életet. Kérdés, hogy jó-e az, hogy mindenféle félinformáció, félreértés vagy alaptalan feltételezés befolyásolja a szexualitásukat vagy akár egy életre szóló nemkívánatos terhesség szól bele valaki jövőjébe. A szülők felelőssége pedig megkerülhetetlen. Nem biztos, hogy a tabusítás, a tiltás, hanem egy jó beszélgetés lehet a megoldás.

 

Séllei Györgyi szexológus az mno.hu portálnak kifejtette, hogy „az egyik legnagyobb szülői és tanári melléfogás, ha azt állítják, az ő gyereküket nem érdekli a szex. Amit a testiségről tudni kell, azt a gyerekek nagyon gyorsan, már 8-10 éves korukban megtanulják, de a szájról szájra terjedő információk egy része kifejezetten káros. A felnőttek azonban nem akarnak beszélgetni a fiatalokkal, így gyakorlatilag cserbenhagyják a gyerekeket” – tette hozzá a szakember.

 

Séllei Györgyi szerint nagyon fontos hangsúlyozni az óvszerhasználat kapcsán a fiataloknak, hogy ez olyan, mint a biztonsági öv az autóban: sok bajtól kímélheti meg magát, aki használja.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló