2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

#diploma #hallgatói önkormányzat #nyelvvizsga

A hallgatói szervezet azt szeretné, hogy idén is járjon a diploma nyelvvizsga nélkül

Nagy Donát 2021.05.19. 10:46

Egy ideje már tárgyalnak erről a kormánnyal.

Idén is adjanak nyelvvizsga-amnesztiát a végzős egyetemistáknak és főiskolásoknak – ezt javasolja az innovációs minisztériumnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet becslése szerint akár 25 ezer diploma is bennragadhat a nyelvvizsga hiánya miatt.

 

Tavaly a járványhelyzetre hivatkozva nyelvvizsga is nélkül megkaphatták az oklevelüket azok, akik augusztus végéig záróvizsgáztak, de egyelőre úgy tűnik, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nem számol újabb nyelvvizsga-amnesztiával. Ugyanakkor a hallgatói szervezet az utóbbi hónapokban folyamatosan egyeztetett a témában a tárcával, és a HÖOK sajtófőnöke azt nyilatkozta: bár továbbra is azt gondolják, hogy a nyelvvizsga-követelmény fontos, azt szeretnék, hogy idén is tekintsenek el ettől.

girl-2771936_1280
Fotó: Pixabay

Az eduline.hu cikke szerint egy évben átlagosan 110-120 ezer sikeres nyelvvizsgát tesznek, és ebben már benne vannak a szakmai nyelvvizsgák is.

 

A járvány első hulláma idején átmeneti intézkedésként biztosították az online nyelvvizsgaszerzést, tavaly szeptember óta azonban már bárki vizsgázhat ilyen formában. Jelenleg erre hat nyelvvizsgaközpontban van lehetőség.

 

Megemlítik, hogy a nyelvvizsgaszerzés nem csak a diplomaszerzés feltétele, a felsőoktatási felvételin is pluszpontokat ér.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló