2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

#orbán viktor

Lehet, hogy a választások miatt mégis adnak majd teljes 13. havi nyugdíjat

Nagy Donát 2021.09.24. 10:09

Orbán Viktor a szokásos reggeli beszédében azt mondta, még "csak" 10 évük volt arra, amit elterveztek, és a felénél járhatnak a céljukhoz vezető úton.

Húsz évet tartana ideálisnak Orbán Viktor ahhoz, hogy a kormány családpolitika rendszerének demográfiai eredményei láthatóvá váljanak.

Nekünk csak tíz évünk volt eddig. Félúton vagyunk, de a jelek biztatók

– mondta a kormányfő a szokásos péntek reggeli, interjú formájában ismertetett közleményében a Kossuth rádióban, írja a Telex.

 

Orbán szerint a természetes szaporulatot kell növelni, és a hiányzó gyermekeket nem a migráció révén kell pótolni. Ezen kívül 20 százalékkal emelné a minimálbért, a választásokra pedig akár a teljes 13. havi nyugdíjat visszaépítené.

ov2
Fotó: MTI

 

Európa jövője nem az iparban, zöldítésben, digitalizációban van, ezek is fontosak, de a jövő a gyermekekben van

– mondta, megjegyezve, hogy a gyerekek révén elérhető, hogy „földi életünk ne érjen véget halálunk után sem”, majd gyorsan rátért a migráció elutasítására: a népességcsökkenés pótlására,

lehet migránsokat beengedni, de az már nem az az ország lesz, mint ami korábban volt.

Szerinte a Nyugat ebben a pillanatban nem képes saját magát fenntartani.

A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy gazdaságilag előnyben legyen az, aki gyereket vállal. Mondandójából az tűnt ki, hogy az államilag biztosított nyugdíjrendszer és egészségügy léte csökkenti a gyermekvállalással kapcsolatos gazdasági motiváció erejét.


Orbán Viktor azt mondta, lesz negyedik hulláma a járványnak, főként az oltatlanok vannak veszélyben, lezárást azonban nem tervez, szükség esetén inkább csak a védettségi igazolványokhoz térne vissza, mert az ország kétharmada az oltás elfogadásával megtett minden tőle telhetőt.

 

A miniszterelnök szót ejtett a melegekről is, akiket megért, de

nem követelhetik, hogy ők legyenek az általános szabályozás kiindulópontjai. Ők a kivételek, de biztosítani kell, hogy emberhez méltó életet éljenek.

Aztán ismét elővette a Fidesz azon gondolatát, hogy a meleg aktivisták az iskoláinkat ostromolják.

Azt nem akarhatják, hogy ők mondják meg, mi legyen az iskolában.

Majd arról beszélt, hogy „régen, akinek több gyereke volt, az jobban élt.” Ez azelőtt volt, hogy „kitalálták volna az államilag biztosított egészségügyet, nyugdíjat. Az állam átvette a biztonságos élet megteremtésének munkáját” – szavai szerint tehát ez az akadálya ma a gyerekvállalásnak, írja a Telex.

Orbán szerint el kell érni, hogy a gyerek az ember anyagi életéhez hozzáadjon, ne elvegyen.

Szólt a 13. havi nyugdíjról is, azt ígérve, hogy visszaadja azt, amit „az országot csődbe vivő Gyurcsány–Bajnai kormányok elvettek”. Egyelőre egyhetit ígértek meg, 2022-től pedig a második heti nyugdíjat is, de ezúttal azt is megemlítette, hogy a választásokig jó lenne a teljes plusz egyhavi nyugdíjat odaadni a nyugdíjasoknak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló