2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#munkaszüneti nap

Legyen december 24-e is munkaszüneti nap!

Farkas Bazsi 2022.09.13. 10:11

 

Ezt szeretné elérni Balassa Péter, a Jobbik parlamenti képviselője.

 

Legyen december 24. is munkaszüneti nap - ezt indítványozta Balassa Péter (Jobbik) parlamenti képviselő. Az egyik fő indokként azt írja a képviselői előterjesztésben, hogy amikor december 24. hétvégére esik, akkor azt az előző hetek valamelyik szombatján le kell dolgozni.

 

Tehát nyilvánvaló, hogy a munkaszüneti nappá nyilvánítás egy erős igény a munkavállalók részéről - írja.

 

Végső soron itt egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka - írja Balassa.

 

A törvénymódosítási javaslatot hamarosan a Vállalkozásfejlesztési Bizottság fogja táryalni, ezután kerülhet a parlament elé. 

Közel 2 évvel ezelőtt az MSZP-és Gurmai Zita egy írásbeli kérdést tett fel a témában. Akkor a kormány azt írta a felvetésre:

A jelenleg is érvényben lévő munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP kiesést is okozna, érzékenyen érintené a nemzetgazdaság teljesítményét és a költségvetés bevételeit is.

 

indexkép: visiteger.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló