2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#kiskereskedelem #lázár jános #nagy istván #multik

Lázár után most az agrárminiszter is a kiskereskedelmi multik kiszorításáról beszélt

2021.03.22. 20:07

Nagy István szerint túl sok nyereséget visznek ki a külföldi boltláncok.

Nagy István agrárminiszter osztja Lázár János nézetét, mely szerint az élelmiszer-kiskereskedelemben növelni kell a magyar tulajdoni hányadot - írja a 444.hu.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, Lázár még decemberben beszélt arról, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni. "Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem" – mondta a politikus.

 

Az agrárminiszter a növekedés.hu-nak adott friss interjúban úgy fogalmazott: 

stratégiai fontosságú kérdésnek tartom a kiskereskedelmet. Jelenleg olyan mértékű nyereség képződik a szektorban, majd ezt követően hagyja el az országot, amit nem lehet annyiban hagyni.

Az agrárminiszter szerint ha a kiskereskedelem nagyobb hányada magyar kézben lenne, akkor a most kivitt pénzeket hazai fejlesztésekre lehetne költeni, "kiszámíthatóbb lenne a gazdaság tervezése, ha tudnánk, hogy a kereskedelemnek mire mekkora szüksége van", illetve „az áringadozás is kivédhetőbb és a piac is egyszerűbben szabályozható lenne” - idézi a 444.

 

lázár-jános-nagy-istván-facebook
Lázár János és Nagy István (Kép forrása: Lázár János Facebook-oldala) 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló