2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#lmp #volánbusz #lázár jános

Lázár János megdöbbent azon, hogy van, aki nem az ő érdekeit képviseli

Pintér Bence 2024.01.31. 08:23

 

Lázár János kedden feltöltött egy videót a közösségi média oldalára, ahol tájékoztatást adott, hogy a MÁV és a HÉV dolgozókat képviselő szakszervezetekkel sikerült megállapodniuk a régóta esedékes 28,4 százalékos béremelésről, mely megállapodásokat az LMP üdvözöl – kezdődik Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselőjének közleménye.

 

Azonban a párt közlése szerint miniszter elmondta azt is, hogy a Volán szakszervezetek az általa tett ajánlatra azt válaszolták, hogy időt kérnek, ugyanis meg kell tárgyalják azokkal, akiket a szakszervezetek képviselnek, tehát a munkavállalókkal.

Lázár János eddigi politikai karrierje során minden bizonnyal nem találkozott olyan rendszerrel, amely nem az ő érdekeit képviseli, hanem a rendeltetésének megfelelően, nagyon helyesen megtárgyalja a miniszter ajánlatát azokkal, akik ebből az ajánlott bérből élnek, tartják fenn családjaikat, járatják iskolába gyermekeiket. Lázár János felháborodott, megdöbbent, majd egy erőset zsarolt is: 1 napos határidőt adott a volánosoknak a válaszra, máskülönben nem lesz érvényes a megállapodás január elsejétől – összegzett az LMP.

A párt szerint Lázár megzsarolta és nyomás alá helyezte a buszvezetőket úgy, hogy mindeddig ő kommunikálta, hogy sztrájkkal, munkabeszüntetéssel nem fognak eredményt elérni, miközben a sztrájk a szakszervezetek egyik törvényes érdekérvényesítő eszköze. „Úgy tűnik, Lázár János miniszterként a szakszervezeti jogokat nem ismeri, a törvényes eszközökben nem hisz, vagy egyszerűen nem érdekli” – áll a közleményben.

 

Az LMP zsarolás és megfélemlítés helyett normális eljárást és normális tárgyalást követel a Volán dolgozóinak is.

 

indexkép: MTI Fotó/Krizsán Csaba

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló