2021. július 31., Oszkár

Mindenki ügye

#magyar közút #videó #közút #munkás

Lassíts, ha az úton munkások dolgoznak! (VIDEÓ)

Nagy Donát 2021.06.16. 08:47

Megható videót közölt a Magyar Közút, amin elgondolkozva talán valóban csökkentjük majd a sebességünket.

Neked lenne erőd visszatérni arra a helyszínre, ahol egy szeretted tragikusan meghalt? Ráadásul egy forgalmas autópálya kellős közepére, mialatt körülötted nagy sebességgel száguldanak el az autók?

 

Az M0-on munkavégzés közben halálra gázolt közutas dolgozó özvegye megtette. A Magyar Közút közleményében férje helyett a baleseti helyszínről ő maga szól az autósokhoz, a kérése egyszerű és világos:

ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozol, lassíts!

Mindössze ennyin múlik, hogy ne fordulhasson elő több ilyen értelmetlen haláleset.

A Magyar Közút kérése jelenleg különösen aktuális és fontos, hiszen idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úticélt.

Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ahol hús-vér szakemberek sokasága végzi folyamatosan a felújítási és a napi üzemeltetési, burkolatjavítási, növényzetgondozási munkákat.
 

A 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indította el a társaság két évvel ezelőtt „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Ezt azóta is folyamatosan napirenden tartja a társaság, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket.

 

A kampány legújabb videójában egy 2017-ben elhunyt közutas dolgozó özvegye tért vissza először férje balesetének helyszínére, ahol elcsukló hangon, de teljes elszántsággal szólítja meg az úton közlekedőket:

 

 

A nyári időszakban a Magyar Közút folyamatosan tesz közzé újabb videókat a közösségi oldalain a kampányhoz kapcsolódóan.

Arra is kérik a közlekedőket, hogy a következő hónapokban is fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló