2024. március 3., Kornélia

Mindenki ügye

#ungár péter #lmp #autizmus

Különösen megterheli az autistákat a járványhelyzet, nehézségekbe ütközik az oktatásuk (VIDEÓ)

ugytudjuk.hu 2021.04.02. 13:00

Nagyon fontos, hogy a járványhelyzet alatt is beszéljünk azokról a honfitársainkról, akik autizmus spektrumzavarral élnek – kezdte az Autizmus Világnapján tartott Facebook-sajtótájékoztatóját Ungár Péter. Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerint különösen megterhelő a járványhelyzet azok számára, akik autizmus spektumzavarral élnek, vagy ilyennel élőket tanítanak, gondoznak, ápolnak vagy a családjukban van ilyen ember – tette hozzá az LMP politikusa.

Az autizmussal élőknek sokszor nagyon nehéz azt feldolgozni, hogy megváltozik a napi rutin, amihez hozzászoktak, a jelenlegi helyzet pedig rengeteg ilyen pillanatot produkált. Volt iskola, nem volt iskola, a szülők mehettek dolgozni, aztán nem mehettek – fogalmazott Ungár.

Jó, ha ezen a napon végiggoldoljuk, milyen nehéz volt online oktatást végezni integrált vagy autizmusspecifikus oktatást végző osztályokban. Milyen megterhelő volt a szülőknek, hogy elmagyarázzák ezeket a változásokat, az autizmussal élőknek pedig különösen megterhelő a változékony, kiszámíthatatlan járványhelyzet – mondta az LMP képviselője.

 

Egy dologban bízhatunk: hogy ez hamarosan véget ér, és utána újra tudunk foglalkozni azzal, hogy olyan Magyarországot teremtsünk, ahol az autizmussal élő emberek is pontosan úgy tudnak beilleszkedni, mint bárki más, és mindenki meg tudja találni a saját boldogulását – zárta a sajtótájékoztatót Ungár Péter.

 

via ugytudjuk.hu

 

(Fotó: MTI)

 

Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló