2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#országgyűlési választás #ellenzéki összefogás #kampány

Közös kampánnyal fognak nekivágni 2022-nek az ellenzéki pártok


Mindezt a közös kampánytanács fogja koordinálni.

azonnalipp

Az ellenzéki összefogásban lévő hat párt (Párbeszéd, MSZP, LMP, Demokratikus Koalíció, Momentum, Jobbik) és a Mindenki Magyarország Mozgalom közös közleményben tudatta, hogy a pártok vezetői megállapodtak:

a 2022-es országgyűlési kampányon közös kampányt fognak folytatni, amit majd a kampánytanács fog koordinálni.

A szerkesztőségünknek eljuttatott rövid közlemény szerint emellett megállapodtak a „kampány közös döntéshozatali és végrehajtási kereteiről”, valamint arról, hogy legközelebb december elején fognak ismét tárgyalni az ellenzéki erők vezetői – bár azt, hogy ez a kampánytanács a valóságban miként fog kinézni, nem fejtették ki, mindössze annyit írtak, hogy abban „minden szervezet képviselteti magát”.

ellenzék-mti-szigetváry-zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Mint ismert, a 2022-es parlamenti választáson a hatpárti ellenzéki összefogás – kiegészülve a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarország Mozgalommal – közösen indul, aminek keretében az előválasztáson választották ki a 106 egyéni képviselőjelöltet, illetve a közös kormányfő-jelöltet, Márki-Zay Pétert.

 

Az ellenzék ettől azt reméli, hogy az egy az egy elleni harcban sikerülhet legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjeit, illetve a közös program kidolgozásával alternatívát tudnak felállítani az Orbán-kormánnyal szemben.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló