2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#pedagógusok #kövér lászló

Kövér László: A tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyit keresnek

Csarnó Ákos - MTI 2022.10.04. 08:57

Szerinte nem lehet polgári engedetlenkedni és a kormány egyáltalán nem oroszbarát.

A Hír tévé késő esti műsorán Kövér László volt a vendége. Az Országgyűlés elnöke számos közéleti kérdésről beszélt, az interjút hosszan szemlézte az MTI, az interjúból adunk közre több házelnöki gondolatot.

 

Szerinte a pedagógusok esetében béremelésre szükség van, jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos. Ugyanakkor a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket. Hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.

 

Azt is mondta, hogy 2010 után a Fidesz-KDNP-kormány a tanárokra gondolt legelőször, de elismerte, hogy az azóta kialakult bérversenyben a pedagógusok bérezése lemaradt. Ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem segít, és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani.

 

A DK-s árnyékkormányról is beszélt és ahogy látja Dobrev Klára az árnyékkormánnyal azt üzente az ellenzék többi pártjának, hogy vége a velük való együttműködésnek.

 

Az európai szankciós politika kapcsán azt emelte ki, hogy „Mi nem oroszpártiak vagy oroszbarátok vagyunk, mi magyarpártiak vagyunk és magyarok, tehát a saját nemzetünk érdekeit tartjuk szem előtt”. Az európai elit most éppen tönkreteszi Európát, kérdés, miért.

 

indexkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló