2023. szeptember 30., Jeromos

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás #egészségügy #minisztérium

Kötelezővé tehetik az egészségügyi dolgozóknak a harmadik oltást


Emellett minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat hétfőig értesítették.

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása

– ezt válaszolta a Koronavírus Sajtóközpont az ATV kérdésére, tervezi-e a kormány, hogy  kötelezövé teszi a 3. oltást az első két oltáshoz (a Janssen esetében egy) hasonlóan. A legutóbbi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kötelező harmadik oltással kapcsolatban azt mondta,

később születhet ilyen döntés, egyelőre nem született.

Az egészségügyi dolgozók oltottsága 95 százalék fölött van, az orvosoké még magasabb. Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van.

oltás - Rácz Tünde honvedelem PONT hu
Fotó: honvedelem.hu

A Koronavírus Sajtóközpont válaszában felhívta a figyelmet: a jövő héten oltási akcióhét is lesz a kórházi oltópontokon, amikor előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást.

 

A hétvégi összesített adatok szerint a beoltottak száma 5.999.516 fő volt, közülük 5.774.158 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

 

A minisztériumokban kötelező az oltás

A jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat a mai napig értesítették a minisztériumok

 – ezt válaszolta tegnap a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az atv.hu kérdésére, hogy mely tárcáknál rendeltek el kötelező oltást a korábbi kormányhatározatnak megfelelően.

 

Hétfőn a hvg.hu arról számolt be, hogy november 20-ai határidővel kötelezővé tették a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazottainak a koronavírus elleni oltás felvételét.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló