2023. június 5., Fatime

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás az Országgyűlésben

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2021.11.10. 18:20

December 31-ig van ideje beoltatnia magát azoknak, akik eddig nem tették meg.

azonnalipp

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás beadása a magyar Országyűlésben – derül ki a mai nap folyamán kiküldött hírlevélből, amit az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, Such György küdött ki az érintetteknek. A munkáltatóknak még október végén adott lehetőséget a kormány a kötelező oltás elrendelésére, ezek szerint példát mutat az Országgyűlés: a levél szerint 2021. december 31-ig minden országgyűlési alkalmazottnak kötelező legalább valamelyik vakcina első dózisával beoltatnia magát, az erről szóló igazolást pedig be is kell mutatni.

A védőoltás felvétele alól csak azok mentesülnek, akik egészségügyi okokból nem kaphatnak, és erről orvosi szakvéleményt is mutatnak.

Ha valaki mégsem oltatja be magát, akkor 2022. január 1-től fizetés nélküli szabadságra küldik őket, ez alatt a teljes körű egészségügyi ellátásra sem lesznek jogosultak a munkavállalók, és ezt távmunkával sem válthatják ki, a helyzet egészen az oltás felvételéig marad így.

Valamennyi alkalmazott biztonsága, valamint az egészség és élet megóvása érdekében kérem szíves együttműködésüket

– zárja az üzenetet Such.


Bár a képviselők számára ilyet nem rendelhetnek el, a döntéssel elvileg a politikusok nagy részéne sem lehetne sok baja: a kormány és az ellenzék is egyértelműen oltáspárti, a legtöbben a közösségi médiában is buzdítottak a védőoltás felvételére. Egyetlen kérdés a szélsőjobboldali Mi Hazánk, ők ugyanis hol nyíltan, hol kevésbé nyíltan folytatnak oltásszkeptikus kommunikációt, általában a szabadságjogok védelmére hivatkozva. Novemberre demonstrációt is szerveznek a kötelező védőoltások ellen.

 

Ezzel kapcsolatos kérdéseinket feltettük az érintetteknek is: amint válaszolnak, frissülünk.

 

Frissítés: Cikkünk első verziójában tévesen arra utaltunk némi szövegértési nehézségnek köszönhetően, hogy a képviselők számára is kötelező lesz a védőoltás. A hibáért elnézést kérünk, tehát Such György kifejezetten csak az alkalmazottaknak kell magukat beoltani.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indexfotó: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló