2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#gulyás gergely #kormányinfó #infláció #ársapka

Kötelezné a nagyobb élelmiszerboltokat a kormány

Farkas Bazsi 2023.04.20. 11:41

Olcsóbb lesz az áram a mikrovállalkozásoknak, június 30-ig maradnak az árstopok

 

Kormányinfót tartottak csütörtökön, amelynek során Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bejelentette:

 

a tavalyi aszály által okozott károk enyhítésére idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés, a kormány fizeti a számlát.

Az árstopok június 30-ig biztos maradnak. Beszélt a miniszter az ukrán gabona- és egyéb élelmiszerimport stopjáról is, amelyet Lengyelország is bevezetett, mivel mindkét kormány úgy látja, hogy a magyar (és lengyel) mezőgazdaságot tönkreteszi az olcsó ukrán import. Az ukrán áru továbbra is áthaladhat az országon.

Gulyás bejelentette, hogy a korábban egyetemes szolgáltatásra jogosult mikrovállalkozásoknak ezentúl a lakossági árat fizetik majd, tehát 165 forint helyett 70 forint per kilowattot fizetnek majd az átlagfogyasztás felett.

 

Szentkirályi Alexandra bejelenette: extra heti akciók meghirdetésére fogják kötelezni a nagyobb élelmiszerboltokat,

olyan akciókra, amelyek nem vonatkozhatnak árstopos termékekre. Elmondása szerint iylesmire volt példa Franciaországban és Görögországban is. A termékeket húsz kategóriába kell majd sorolni (húsok, zöldésgek, stb). És az érintett kategóriák mindegyikében mindig legalább egy terméknek akciósnak kell majd lennie. Az adott akciós termékeket az akciót megelőző 30 nap átlagos áránál legalább 10 százalékkal olcsóbban kell majd árulni.

 

indexkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló