2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#nyomozás #korrupció #országos roma önkormányzat

Korrupció gyanúja miatt őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Barna Benedek 2022.08.31. 16:40

Az ügyészség közlése szerint hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indítottak nyomozást.

 

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét, Agócs Jánost – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség szerdai, az ugyeszseg.hu-n közzétett közleményéből.

 

Azt írják, Agócs ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

 

A közlemény szerint "a nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre", az ügyről részletesebb tájékoztatást csütörtökre ígértek.

agócs jános - mti - balogh zoltán
Agócs János (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

A hír kapcsán a Magyar Narancs cikke megjegyzi, hogy az idei országgyűlési választások előtt erős politikai csatározások folytak a roma képviselet ügyében. Agócs akkor úgy nyilatkozott, hogy "valaki mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a romáknak képviselete legyen az Országgyűlésben".

 

Az ORÖ tavaly novemberi közgyűlésén Agócs a kormány emberének tartott Farkas Félixet (a Fidesszel szövetséges Lungo Drom jelöltjét) legyőzve lett a parlamenti választásra szánt roma nemzetiségi lista vezetője. Ezt követően – mint azt a 444 felidézi – a Lungo Drom sikerrel támadta meg Agócs megválasztását az Alkotmánybíróságon.

 

Végül nem tudtak dönteni az Országos Roma Önkormányzat küldöttei a nemzetiségi listáról, így a jelenlegi ciklusban a romáknak nincs önálló nemzetiségi képviseletük a parlamentben.

    

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló