2021. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#koronavírus #képviselő #szavazás #parlament #közvagyon #karantén

Megmagyarázta a fideszes képviselő, hogyan szavazhatott a parlamentben, ha posztja szerint karanténba került

Barna Benedek 2021.05.05. 12:02

Ő is nyomta a gombot, amikor a közvagyon kiszervezéséről voksoltak. Utólag kiderült, hogy koronavírusosan ült be.

Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerdán a Facebookon számolt be arról, hogy tíz napja karanténban van koronavírus miatt. Mint írja, a tünetek megjelenése után elment a kórházba, ahol pozitív lett a tesztje, majd infúziós kezelést és gyógyszereket kapott. Négy órával az első vizsgálat után pedig állítása szerint megkezdte a kényszerű pihenést, amelynek utolsó napja a szerdai, május 5-e. Hozzáteszi azt is, hogy valószínűleg a betegség enyhe lefolyásában döntő szerepet játszott az a tény, hogy mielőtt megfertőződött, már március elején megkapta az első oltást (AstraZeneca-vakcinát).

 

A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN UTOLSÓ NAPJA! A hír igaz, covidos lettem. A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 4., kedd

 

A Facebook-poszt alapján előző héten már otthon kellett volna ülnie a képviselőnek, ehhez képest – mint azt a Telex kiszúrta – az MTI múlt hét hétfői parlamenti fotóján is jól látszik, hogy Becsó ott ült négy sorral Orbán Viktor mögött:

DSZZS20210426030
Az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI; Kiemelés: Egri Ügyek)

Mút hét kedden pedig az ő szavazatára is szükség volt azoknak a kétharmados törvényeknek az elfogadásához, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, és az állam több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A parlament oldalán látható, hogy Becsó Zsolt is megszavazta a javaslatokat.

 

A Telex megkérdezte a Fidesz-frakció sajtóosztályát, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint már tíz napja karanténban van. A következő választ kapták:

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Csakhogy Becsó Facebook-posztjában több helyen is utalt arra, hogy május 5-én jár le a tíznapos karantén, ami ellentmond a Fidesz-frakció állításának.

 

Április 24-én egyébként a több kormánypárti politikushoz hasonlóan Becsó is kiült egy teraszra, hogy megünnepelje a terasznyitást. Ha pedig valóban a szerdai a karanténja utolsó napja, az azt jelenti, hogy a teraszozást követően két nappal lehetett pozitív a tesztje.

 

Három és félmillió honfitársunk beoltva! Magyarország újraindul, de azért vigyázzunk továbbra is egymásra!

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. április 24., szombat

 

A Telex cikkének megjelenését követően a Párbeszéd és a Momentum is közölte, hogy feljelentetik Becsó Zsoltot.

 

Frissítés: Becsó Zsolt később a HVG-nek azt nyilatkozta: április 25-én kirándult, hétfőn folyt az orra, de azt hitte, csak megfázott. Állítása szerint nem volt tisztában a fertőzöttségével. Bár a szavazás napján már kevésbé érezte jól magát, de továbbra sem volt láza. Idővel kezdte nem érezni a szagokat és ízeket, ezért a voksolás után azonnal a megyei kórházba ment, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult.

 

Ez viszont nem magyarázta meg, hogy akkor miért közölte azt szerdán, hogy most ért véget a 10 napos karanténkötelezettsége. A Telex cikke szerint később a politikus egy kommentben arról írt, hogy  kedd délután 15 óra körül lett pozitív a tesztje, "vérvétel, ct és infúziós kezelés következett". Estére hazament a kórházból, és megkezdte a gyógyszeres kezelést, majd szerdán egyeztetett a tisztiorvosi szolgálattal. Hozzátette: "Mivel a tünetek vasárnap jelentkeztek először, így hétfőtől számították a tíz napos karantént".

 

Majd később a karantén elrendeléséről szóló határozatot is megosztotta a közösségi oldalán a képviselő. A határozat szerint május 7-ig, azaz péntekig kell házi karanténban lennie. Az ehhez fűzött megjegyzésében a politikus azt írta: elnézte a dátumot, amikor korábban arról posztolt, hogy szerdán van a karanténja utolsó napja.

 

INDULATOK A BALOLDALON! Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén,...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 5., szerda

 

(Indexfotó: Balogh Zoltán / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló