2021. March 3., Kornélia

Mindenki ügye

Koronavírus-fertőzésben meghalt Balázs Fecó

2020.11.27. 10:36

A zenész 69 éves volt.

 

69 éves korában meghalt Balázs Fecó énekes, billentyűs, ezt az Apostol együttes jelentette be pénteken Facebook-oldalán. A Telex cikke szerint a zenész még november közepén került kórházba súlyos állapotban, ezt akkor Várkonyi Attila közölte a Retro Rádióban. Azt már Facebook-oldalán írta le a DJ, hogy az intenzív osztályon fekvő zenész koronavírusos. “Ő is elkapta a vírust és jelenleg egy nagyon jól felszerelt intenzív osztályon fekszik". A zenészt négy évvel ezelőtt egyszer már életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani szívritmus-zavara miatt. Nemrég még úgy nyilatkozott, hogy visszatért az egészsége és szeretné, ha a sors adna neki pár jó évet.

 

 

Balázs Fecó 1951-ben született Budapesten, középiskolai tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Középiskolában végezte. 1967-ben a Neoton együttes tagja lett, később Som Lajossal megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, ahol együtt zenélt többek között Radics Bélával.

 

A Taurus felbomlása után Koncz Zsuzsa kísérőzenekarában kezdett el zenélni. 1978-ban alapította meg a Korál együttest, leghíresebb számuk, a Homok a szélben, 1981-ben született. A zenekar 1986-ig működött, a Korál feloszlása után filmzenéket (Gondviselés, Laura, Vakvilágban, A pókok, Nyolc évszak) és oratóriumot komponált, de színdarabhoz is írt zenét. 1997-ben újra összeállt a Korál, Kisstadionban tartott koncertjük elnyerte az év koncertje díjat.

 

(Fotó: MTI)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló